Oud-ADO doelman Mike Havekotte succesvol als waterpolocoach

Mike Havekotte (foto) blijkt over nog meer sportieve talenten te beschikken dan alleen maar het doel verdedigen in het betaald voetbal. De oud-sluitpost van ADO Den Haag (27) is namelijk ook een succesvolle waterpolocoach.

Tekst: Peter Petit

Afgelopen seizoen werd de in Bilthoven geboren Havekotte met het vrouwenteam van BZC Brandenburg ongeslagen kampioen van de tweede divisie en lonkt een plek op het hoogste niveau.

Waterpolo is de eerste liefde van de huidige doelman van Helmond Sport, waar hij clubgenoot is van Tom Beugelsdijk. Havekotte  – vrijdag met zijn team tegenstander van ADO Den Haag in het Bingoal Stadion – droomde er ooit van als waterpoloër deel te nemen aan de Olympische Spelen, maar zover is het nooit gekomen, in tegenstelling tot vader Robert die als Oranje-international deelnam aan de Zomerspelen in 1992 te Barcelona.

Waterplolo-virus

Mike en zus Lisanne werden besmet met het waterpolo virus, in Huize Havekotte was waterpolo het gesprek van de dag. Maar uiteindelijk werd Mike toch bekend als profvoetballer en niet als waterrat. Hij combineerde het waterpolo met keepen bij DOSC Den Dolder, waar hij op 11-jarige leeftijd reeds werd gescout door FC Utrecht. In de Domstad kreeg Havekotte zijn eerste contract.

Helmond Sport

Na negen jaar FC Utrecht en vervolgens Excelsior kwam Havekotte in 2018 naar ADO Den Haag, waar hij de geblesseerde Robert Zwinkels verving. Toenmalige hoofdcoach Fons Groenendijk gaf echter de voorkeur aan Luuk Koopmans en Havekotte werd in het seizoen 2019-2020 uitgeleend aan FC Dordrecht, om vervolgens een half jaar later te worden verhuurd aan MVV Maastricht. Uiteindelijk belandde Havekotte in 2021 in Helmond, waar hij een tweejarig contract tekende dat deze zomer afloopt.

Lees verder