Warming-up zondag 1B: TAC’90 richt zich op nacompetitie, titel ver weg

In de eerste klasse lijkt het gat tussen koploper Nemelaer en TAC’90 te groot geworden. De Haagse ploeg zou een gat van zeven punten moeten overbruggen. Door het veroveren van de tweede periode is TAC’90 al zeker van de nacompetitie. FC Boshuizen is zondag de tegenstander.

Tekst: Roland van der Linden

Op Sportpark De Verlichting treedt TAC’90 aan tegen het Leidse FC Boshuizen. De thuisploeg heeft ten opzichte van vorige week een extra geblesseerde speler, maar is voor de rest compleet. Trainer Arie van der Padt (foto) vermeldt dat hij weinig verschil ziet tussen beide trams. De bezoekers hebben net als TAC’90 een aantal individuele spelers met specifieke kwaliteiten.

Van der Padt is wel van mening dat FC Boshuizen voor de kwaliteit die het in huis heeft te weinig punten heeft. Hij denkt dat dit wellicht komt omdat de Leidse ploeg te vaak schorsingen heeft, waardoor het niet in de sterkste opstelling kan spelen. Tegen TAC’90 is FC Boshuizen wel compleet.

Druk

Een aantal spelers van beide teams kent elkaar goed. De druk bij FC Boshuizen is groter dan bij de Hagenaars. De Leidse ploeg heeft nog een kleine kans om de nacompetitie te halen en moet het duel dus in winst omzetten. TAC’90 is al zeker van het competitietoetje en wil elke wedstrijd gewoon winnen om met en goed gevoel de nacompetitie in te gaan.

Laatste kans

Van der Padt verwacht een wedstrijd met mooie combinaties van beide kanten en een tegenstander die vecht voor de laatste kans. Of het feit dat er nieuwe spelers gaan komen nog van invloed is op de inzet van huidige selectie is ook nog een vraag. Er gaan onder andere geruchten dat een goede speler als Marengo na dit seizoen de deur gewezen wordt. Dit soort sentimenten kunnen een rol gaan spelen in het slot van de competitie.

Voor TAC’90 zaak om fit te blijven en in de juiste flow te raken voor de nacompetitie. In de laatste vier duels treft TAC’90 nog drie pittige tegenstanders met FC Boshuizen, Erp en Kruisland. De doelstelling is ook om al deze wedstrijden in winst om te zetten.

Lees verder