Warming-up zaterdag 3A/3D: DWO kan Stompwijk’92 handje helpen

In 3A wisten de regioclubs afgelopen weekend geen enkel punt te behalen. In 3D zijn na het (onverwachte) verlies tegen nummer voorlaatst Delta Sport (0-3 – red.) de overlevingskansen voor VDL tot een minimum gedaald.

Tekst: Hans Kulk

3e klasse A

De regioclubs wisten afgelopen weekend geen enkel punt te behalen. Koploper Aarlanderveen versloeg Blauw Zwart (4-0), nummer twee Nieuwkoop DWO (4-0) en Lugdunum Stompwijk’92 (2-1). Het kampioenschap lijkt ver weg voor Blauw-Zwart, directe degradatie dichtbij voor Stompwijk’92.

Voor de blauw-zwarte brigade uit Wassenaar wordt het hopen op een wonder. De ploeg van Alan Campfens staat inmiddels vier punten achter op koploper Aarlanderveen. Aanstaande zaterdag komt hekkensluiter Van Nispen bij de nummer vier van 3A op bezoek. Het inmiddels verder weggezakte DWO kan Stompwijk’92 een dienst bewijzen door thuis te winnen van SCW. De Stompwijkers, getraind door Erik van Manen (foto), staan namelijk twee punten achter op SCW. En dat is precies het verschil tussen het spelen van p/d-wedstrijden of directe degradatie. Een spannend weekend derhalve in de derde klasse A.

3e klasse D

Na het (onverwachte) verlies tegen nummer voorlaatst Delta Sport (0-3, red.) zijn de overlevingskansen voor VDL in de derde klasse D tot een minimum gedaald. Slechts een wonder kan de ploeg van Henk Salari nog behoeden voor directe degradatie.

Dan zal er zaterdag sowieso gewonnen moeten worden bij HBSS, dat bij winst de titel pakt. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, maar de verwachting is niet, dat Salari en consorten het feestje van de Schiedammers gaan verpesten.

Lees verder