Zaterdag 4E: Geen winnaar bij subtoppers Maasdijk en PPSC

Maasdijk wist op het nippertje een gelijkspel uit het vuur te slepen tegen het altijd lastige PPSC (2-2), MSV’71 kende geen genade met hekkensluiter TransvaliaZW (0-6).

Tekst: Peter Petit

Maasdijk-PPSC

De wedstrijd tussen de twee subtoppers Maasdijk en PPSC eindige onbeslist in 2-2. De gasten uit Schiedam kwamen in de twaalfde minuut op een 0-1 voorsprong. Het was het Maasdijk van hoofdcoach Dennis van den Steen (foto) dat naarmate de strijd vorderde wat doordrukte met als resultaat de 1-1 van Roy Bruinen. Met deze stand gingen beide ploegen ook aan de thee. Vervolgens was de hoofdrol in de tweede helft van dit duel weggelegd voor de scheidsrechter, die in de ogen van de Maasdijk-spelers en begeleiding een honderd procent overtreding over het hoofd zag. Uit de eerste de beste tegenaanval maakte PPSC de 1-2. Waar vriend en vijand van Maasdijk al rekening had gehouden met drie punten verlies kwam dan toch nog de 2-2 einduitslag op het scorebord. De scheidsrechter gaf nu wel een strafschop voor de thuisploeg. Nikki Krouwer maakte van elf eter geen fout, einduitslag: 2-2. Maasdijk, vierde op de ranglijst, is nog in de race om de belangrijke derde plek, naaste concurrent sv Rotterdam United heeft slechts twee punten meer. Met twee punten achterstand op koploper RV&AV Overmaas gloort ook nog de titel in de derde periode.

TransvaliaZW-MSV’71

Middenmoter MSV’71 kende totaal geen problemen tegen de laagst geplaatste ploeg op de ranglijst in 4E, TransvaliaZW. De discipelen van cheftrainer Paul van Loenen verdeelden de doelpunten keurig over beide helften. Jack van der Vlugt en Bradly van Stralendorff zijn tweemaal als doelpuntenmakers op het wedstrijdformulier terug te vinden, Jasper van Veen en Mo Rasulie scoorden ieder éénmaal. Met deze zege hebben de Maassluizers zich veilig gespeeld en lonkt de vierde plek op de tabel zelfs nog.