Zaterdag 4D: RVC Celeritas en KSD-Marine zorgen voor verrassingen

Aan verrassingen geen gebrek in deze 23e competitieronde in 4D. Bij RVC Celeritas was eindelijk te zien waarom de ploeg afgelopen seizoen zo hoog eindigde met als resultaat een alleszins verdiende 3-0 zege op het zwaar tegenvallende Groeneweg. Ook FC Zoetermeer kende een off-day, het verloor verrassend met 2-1 tegen het om lijfsbehoud vechtende KSD-Marine.

Tekst: Peter Petit

Koploper en titelpretendent Graaf Willem II VAC liep geen schade op tegen Haagse Hout: 6-0. Ook voornaamste concurrent IJVV de Zwervers kende geen problemen in haar wedstrijd tegen Floreant, waardoor, met nog slechts drie wedstrijden te gaan, de ploeg uit Wassenaar nog steeds twee punten voorstaat op de club uit IJsselmonde.

RVC Celeritas – vv Groeneweg

vv Groeneweg kwam naar Rijswijk om op sportieve wijze af te rekenen met de in haar ogen eerdere ‘schoppartij’  van de tegenstanders in de heenwedstrijd eerder dit seizoen. Dat lukte totaal niet tegen een voor iedere meter vechtend en fel spelend RVC Celeritas. Geen moment konden de gasten in deze, alleszins sportieve, wedstrijd hun in deze competitie opgebouwde reputatie waarmaken. Bij de rust hadden de bewoners van het Prinses Irene Sportpark een 1-0 voorsprong dankzij uitblinker Jergo Leijdekkers, die een verre uittrap van doelman Muran Ozcan succesvol verlengde. De Rijswijkse goaltjesdief was ook verantwoordelijk voor de 2-0 in de 63e minuut, na een goede combinatie met die andere uitblinker aan Rijswijkse kant, Benjamin Calliste.

Zijn tweede treffer vierde Leijdekkers uitbundig met zijn vertrekkende hoofdtrainer Dennis Young. Groeneweg stelde hier alleen maar onnauwkeurige schoten tegenover, die zo ver over het doel gingen dat Ozcan niet in actie hoefde te komen. Helaas is Leijdekkers niet alleen topscorer aan Rijswijkse kant, maar ook ‘gele-prenten-kampioen’. Na zijn uitsluiting vanwege twee gele kaarten in de laatste thuiswedstrijd tegen Haagse Hout ontving hij wederom een gele kaart, weer vanwege mekkeren op de leiding. Ver in blessuretijd scoorde Robin van Ravestein, net in veld gekomen, de 3-0. Al met een al een volkomen verdiende overwinning voor RVC Celeritas tegen een tegenvallend Groeneweg.

Graaf Willem II VAC – Haagse Hout

Een wedstrijd waarin de thuisploeg in de strijd om de titel in de vierde klasse D het zich niet kon veroorloven punten te verliezen en dat dan ook niet deed. In deze met 6-0 gewonnen wedstrijd had de ploeg van hoofdtrainer Jan de Jong veel de bal en zocht het met succes naar openingen om tot scoren te komen. De deed het team knap en goed uit de discipline. Rust 3-0, eindstand 6-0. Doelpuntenmakers: Brian de Jong (2x), Leo Dijkhuizen (3x), Jaap van Vliet (1x).

Moerkapelle – SEV

De ploeg van trainer Kenneth Soechit won het duel tussen twee teams die de punten broodnodig hebben in de strijd om lijfsbehoud in deze klasse dankzij een treffer van Ariya Farsi.

KSD-Marine – FC Zoetermeer

Gaan we dit seizoen toch ‘het wonder van de Kuil’ meemaken? KSD-Marine versloeg verrassend FC Zoetermeer met 2-1. De thuisploeg heeft de punten hard nodig en eindelijk viel alles goed tegen de nummer vier op de ranglijst. Na drie minuten keek de ploeg van de bezoekers onder de bezielende leiding van coach Leroy Vaes al tegen een 1-0 achterstand aan, uit een door Wesley Perquin namens KSD-Marine benutte strafschop. Jacco Wevers zorgde voor de 2-0 ruststand. Pas in de slotminuut een, te late, tegentreffer van Roald Houterman. Een totale off-day voor FC Zoetermeer, dat nog twee punten voorsprong heeft op het als vierde geklasseerde Floreant in de strijd om de felbegeerde vierde plek, hoogstwaarschijnlijk goed voor nacompetitie. Het KSD-Marine van trainer Henk Baggerman (foto) staat nog twaalfde, een automatische degradatieplek, maar de achterstand op de nummer elf, een promotie/degradatieplek, is nog maar één punt met nog drie duels in het vooruitzicht.