Zaterdag 3A: Stompwijk’92 nog in gevarenzone, winst DWO en Blauw-Zwart

Blauw-Zwart is weer terug in de strijd om de titel na de winst op hekkensluiter Van Nispen en de nederlaag van koploper Aarlanderveen. DWO was laagvlieger SCW de baas en Stompwijk’92 zag de winst door haar vingers glippen in het duel met RKDES.

Tekst: Roland van der Linden       |     Alexander Wagener

Blauw-Zwart – Van Nispen

In Wassenaar was Blauw-Zwart zoals verwacht te sterk voor Van Nispen. De thuisploeg kon niet op de automatische piloot spelen tegen de rode lantaarndrager uit De Zilk. Dankzij de 4-1 overwinning naderde Blauw-Zwart Aarlanderveen tot op drie punten. De koploper liep bij FC Oegstgeest tegen een 3-1 nederlaag aan. Voor rust opende Dunke Lagerberg  de score voor Blauw-Zwart. Na de thee was Lagerberg met een kopbal weer trefzeker. Uit een afstandsschot kwam Van Nispen nog terug tot 2-1, maar daarna stelden Quint van der Ploeg en Clemens Westgeest de zege definitief veilig: 4-1.

DWO – SCW

DWO herpakte zich goed van de nederlaag tegen Nieuwkoop. Tegen een strijdbaar SCW begon DWO onwennig. De bezoekers kregen na vier minuten spelen een strafschop, maar konden die niet verzilveren. Daarna kwam DWO niet meer in gevaar, maar miste zelf diverse kansen waardoor de rust bereikt werd met een 0-0 stand op het bord. Na de thee was DWO ontketend en haalde de equipe van trainer Dennis Olman een 3-0 zege binnen door treffers van Kael Zulu, Calvin Urgert en Gino Bergwerff.

Stompwijk’92 – RKDES

Op eigen veld leek de thuisploeg op weg naar een broodnodige zege. In de 71e minuut schoot Kite Beuvink met een prachtig doelpunt Stompwijk’92 naar een 1-0 voorsprong. De ploeg van trainer Erik van Manen kreeg daarna nog drie goede kansen om te scoren, maar liet deze liggen. Diep in blessuretijd kwam RKDES alsnog op gelijke hoogte. Stompwijk’92 staat door het 1-1 gelijke spel nog steeds op een positie die aan het eind van het seizoen degradatie betekent.