sv Den Hoorn besluit in verweer te gaan tegen punt in mindering

De aanklager amateurvoetbal heeft naar aanleiding van het staken van de wedstrijd in de eerste klasse B op 25 maart jl. tussen VELO en sv Den Hoorn bij de bezoekende partij één winstpunt in mindering gebracht op de ranglijst en een boete van honderd euro.

Tekst: Ton Beije

Ook VELO kreeg een punt in mindering, maar dan voorwaardelijk. Het bestuur van sv Den Hoorn heeft maandagavond vergaderd en besloten in verweer te gaan tegen het schikkingsvoorstel.

Voorzitter Frank van Mil (foto) van sv Den Hoorn: ,,Vooropgesteld wil ik benadrukken dat wij als bestuur zeer betreuren wat er is gebeurd tijdens die wedstrijd. Dergelijke opstootjes horen niet thuis op het voetbalveld. We hebben belangrijke waarden bij onze vereniging en respect staat op nummer één.”

,,Gelukkig hebben wij er als sv Den Hoorn weinig tot nooit mee te maken”, gaat voorzitter Van Mil verder. ,,We hebben direct na de wedstrijd ook onze excuses aangeboden aan VELO, de scheidsrechter en uiteraard ook richting de KNVB. Als bijna buurverenigingen hebben VELO en sv Den Hoorn altijd vriendschappelijk en sportief met elkaar gestreden op het veld. Ook tijdens deze wedstrijd was er – vóórdat het opstootje plaatsvond – dan ook nauwelijks tot geen verruwing van het spel of anderszins vorm van agressie van de spelers of staf naar elkaar waar te nemen. De spelers zijn na de wedstrijd ook gewoon gezamenlijk en al pratende met elkaar van het veld gestapt.”

Aanleiding

Toch zit de punt in mindering sv Den Hoorn niet lekker. Van Mil: ,,Wij nemen zeker onze verantwoordelijkheid voor het gebeuren, maar dat is iets anders dan dat de staking van de wedstrijd naar aanleiding van dit opstootje meer toe te rekenen is aan sv Den Hoorn. Er staan twee partijen op het veld die hieraan hebben meegedaan. Dat is de belangrijkste reden om in verweer te gaan.”

Voortgang

De KNVB zal de zaak inhoudelijk behandelen en na uitspraak van de tuchtcommissie staat het sv Den Hoorn dan nog vrij om tegen een negatieve uitspraak beroep aan te tekenen. Op dit moment is ieder punt voor sv Den Hoorn van groot belang kijkend naar de stand:
9. HVV 23-30, 10. Sv Nootdorp 23-29, 11. sv Den Hoorn 22-27 en 12. VUC 23-23. sv Den Hoorn hoopt onder het spelen van p/d-duels uit te komen.

Uitspelen

Zaterdag aanstaande wordt het restant van het gestaakte duel tussen VELO en sv Den Hoorn uitgespeeld aan de Noordweg in Wateringen. De stand is 2-0 in het voordeel van de thuisploeg en er moeten nog twintig minuten worden afgewerkt.

Lees verder