Warming-up 3e Divisie (zon): Jay Zandbergen (TOGB): ,,Geen invloed op factor geluk”

In de heenwedstrijd moest TOGB in blessuretijd een treffer van HSC’21 toestaan, waardoor het team van Mark Schuur met 2-2 gelijk speelde in Haaksbergen. Komende zondag spelen HSC’21 en TOGB op het Hoge Land de return. Op de ranglijst staat TOGB achtste en is HSC’21 terug te vinden op plek zeven. De oranjehemden hebben, net als TOGB, 44 punten behaald uit dertig wedstrijden, maar een beter doelsaldo dan de geelzwarten.

Tekst: Ron Fruining

Als opwarmer naar de wedstrijd tegen HSC’21, speelde TOGB in de halve finale van de Fidus-cup (van RotterdamVoetbal.nl) tegen Excelsior Maassluis, waar oud TOGB’er Gabri Urbanus voor uitkomt. De tricolores konden TOGB voor rust op 0-0 houden. In de tweede helft trok de beter voetballende ploeg van TOGB aan het langste eind. Via een benutte penalty van Dean Zandbergen kwam TOGB op een 0-1 voorsprong. De altijd jagende Leroy Zwarteveld, strafte geklungel in de Maassluis-verdediging af door de 0-2 binnen te schieten. De overwinning op Tweede Divisionist Excelsior Maassluis leverde TOGB een plek in de finale op. Op Hemelvaartsdag, 18 mei, speelt TOGB de finale van de Fidus-cup tegen ASWH op het terrein van Smitshoek.

HSC’21

HSC’21 speelt dit seizoen voor het eerst tegen TOGB in de Derde Divisie zondag. De Haaksbergse formatie is alweer voor het zevende seizoen actief op dit niveau. Trainer Daniël Nijhof is genomineerd voor de VVON Award. De nominatie geldt voor het VVON-district Oost waar de trainer van de gastheren voor het tweede jaar op rij op de short-list staat. HSC’21 heeft acht spelers in de selectie die zelf zijn opgeleid. Van deze acht spelen er vijf structureel in de basis van het Haaksbergse vlaggenschip.

Vooruitblikken

Met aanvoerder Jay Zandbergen (foto) en assistent-trainer Glenn den Uijl van TOGB blikken we vooruit op het duel van komende zondag. We beginnen met aanvoerder Jay Zandbergen.

De afgelopen drie wedstrijden een relatief magere oogst qua punten. Wat kun je als aanvoerder doen om ervoor te zorgen dat de kansen die gecreëerd worden er wel invliegen?

Zandbergen: ,,Op dit moment zit het inderdaad even niet mee als het gaat om het benutten van de kansen. We hebben eerder dit seizoen een periode gehad, waarin dit ook het geval was. Als aanvoerder heb je in het veld daar haast geen invloed op. We hebben als team geloof ik wel bewezen dat we veel kunnen scoren. Als de eerste kans er komende zondag nu een keer wel in vliegt, dan voetbal je wat makkelijker. We zijn door een goede reeks, ineens een ploeg geworden waar teams rekening mee gaan houden en zich op ons instellen. Aan ons de taak om weer nieuwe manieren te verzinnen, om de kansen te blijven creëren en deze ook af te maken.”

Wat is volgens jou de oorzaak van het niet benutten van de kansen in de laatste drie duels, waar dat in de wedstrijden daarvoor wel lukte?

Zandbergen: ,,Dit heeft te maken met enerzijds geluk en ook met een stukje scherpte. Afgelopen wedstrijden zat het niet mee. Als de keeper van DEM in de laatste competitiewedstrijd, vroeg in de wedstrijd een penalty stopt en ziet dat onze tweede kans op de paal vliegt, groeit het vertrouwen bij de tegenstander. Pech voor ons en geluk voor onze tegenstander. Aan scherpte kun je zelf iets doen en daar werken wij ook aan. Aan de factor geluk heb je weinig invloed op als individu en als groep.”

Glenn den Uijl, komend weekend mag TOGB op eigen veld aan de bak tegen HSC’21. De afgelopen drie wedstrijden een relatief magere oogst qua punten. Wat kun je als staf doen om ervoor te zorgen dat de kansen die gecreëerd worden er wel invliegen?

Den Uijl: ,,Wij hebben de afgelopen week de groep een aantal dagen vrijaf gegeven! Het is een lang seizoen met veel wedstrijden. Belangrijk daarin is dat we de groep fris scherp en fit houden. Ik denk dat het zondag een interessante wedstrijd gaat worden gezien de stand op de ranglijst. Uiteraard zullen wij van onze eigen kwaliteiten uitgaan en vanuit de staf ons goed tactisch voorbereiden en de spelers het vertrouwen geven dat wanneer de afspraken worden nagekomen, het resultaat positief zal zijn.”

Lees verder