ADO Den Haag Vrouwen legt drie speelsters nog seizoen vast

Lobke Loonen, Nikki IJzerman en Bo Vonk (foto) hebben hun aflopende contract met één seizoen verlengd. Zodoende is het drietal nog een jaar langer in het geelgroen te bewonderen.

Foto’s: Eric de Wit

Lobke Loonen (20) kwam afgelopen zomer over van KAA Gent. De seizoenstart verliep voor de Brabander voorspoedig. Loonen veroverde vrijwel direct een basisplek bij de Residentieclub, totdat een vervelende blessure roet in het eten gooide. Inmiddels is Loonen sinds enkele weken weer helemaal wedstrijdfit. Technisch manager, Annabel Toorenburg, daarover op de site van de ADO-vrouwen: ,,Lobke heeft hard getraind om weer terug te komen. Ze is een sterke en balvaste spits, die niet voor niks een mooie bijnaam heeft gekregen: Bulykin (oud-speler ADO Den Haag). Lobke is jong en heeft enorm veel potentie om uit te groeien tot een echte goaltjesdief.’’

Lobke Loonen

 

Nikki IJzerman gaat na de zomer haar vierde seizoen in bij ADO Den Haag Vrouwen. De creatieve linkspoot is niet meer weg te denken uit de selectie van ADO Den Haag Vrouwen. IJzerman: ,,Ik voel me thuis in Den Haag en ben blij nog een seizoen bij deze mooi club te mogen spelen.”

Nikki IJzerman

Bo Vonk maakt sinds 2019 deel uit van het vlaggenschip en is sinds 2017 al aan de club verbonden. De 23-jarige, rasechte, verdedigster is een zeer gewaardeerde kracht bij ADO Den Haag Vrouwen: ,,Bo is een uitstekende, stabiele, rechtsback die regelmatig een weergaloze sliding op het juiste moment weet in te zetten. Ze staat zelfverzekerd in het veld, het maakt haar niet uit wie er tegenover haar staat. Met haar winnersmentaliteit doet Bo er alles aan om zichzelf door te ontwikkelen en fit te blijven’’, aldus Annabel Toorenburg. Vonk zelf zegt over haar contractverlenging: ,,Ik ben erg blij om nog een jaar in het geelgroen te spelen. We gaan er wat moois van maken. Op naar volgend seizoen, ik kijk er naar uit!”

Bo Vonk

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

 

Lees verder