Zaalvoetbal: Stanga kampioen zonder te spelen

Door een (al eerder verwacht) besluit van de tuchtcommissie is Stanga, zonder te spelen, de kampioen van de Topklasse C. De ploeg van coach Steven Poeran (foto) promoveert nu naar de Topklasse. In de Hoofdklasse C werd nog gespeeld het restant tussen Tutor en GLZ Delfshaven

Tekst: Alex Pronk

Hoofdklasse C

Tutor – GLZ Delfshaven (restant 38 minuten bij stand 3-0)

Tutor begon in de twaalfde minuut (nadat eerder dit seizoen GLZ Delfshaven van het veld was gelopen) met een 3-0 voorsprong en een indirecte vrije trap. Deze vrije trap werd door Niels van Lon gescoord. Daarna liepen de mannen van coach Nuno Pereira verder uit, maar incasseerden ook twee tegentreffers. De rust werd bereikt met een 7-2 stand. Na de pauze eenzelfde spelbeeld. Uiteindelijk werd het 13-4, wat voor Tutor voldoende was om de nacompetitie te bereiken.  De doelpuntenmakers bij het restant van het duel waren namens Tutor:  Ingmar Boshuizen, Kenji Flores, Joachim Bron, Niels van Lon, Oscar Farrando en Albert Wasswa.

Druk

Stanga is zonder verder te spelen de kampioen van de Hoofdklasse C geworden. Doordat Stanga eerder dit seizoen een aantal wedstrijden vergeefs op haar tegenstanders stond te wachten en Olympia GO bij een wedstrijd van het veld was gelopen, moesten de mannen van coach Steven Poeran eigenlijk nog paar wedstrijden spelen. Maar onder druk van andere verenigingen in de Hoofdklasse en wat er eerder ook al op Haaglanden Voetbal was geschreven, zwichtte de tuchtcommissie van KNVB en haalde, nadat eigenlijk de competitie al was afgelopen, zowel middenmotor Olympia GO (dat op de zevende plaats stond) en het tweede team van ASW (na zeven strafpunten en viermaal niet opkomen op de laatste, veertiende plaats staande) uit de competitie.

Nacompetitie

Hiervan profiteerde Stanga en eindigt zodoende als kampioen van de Hoofdklasse C en promoveert naar de Topklasse. Hierdoor is alleen Tutor, als winnaar van de derde periode,  geplaatst voor de nacompetitie. Tutor zal dan in de eerste ronde van de nacompetitie op vrijdag 19 mei in het Topsportcentrum tegen Deltasport (het grootste ‘slachtoffer’ van het uit de competitie nemen van ASW 2 en Olympia GO) spelen en op maandag 22 mei eveneens in het Topsportcentrum tegen het derde team van Futsal Rotterdam. Daarvoor (op komende vrijdag, 12 mei, eveneens in het Topsportcentrum) spelen Deltasport tegen Futsal Rotterdam 3 tegen elkaar.

Lees verder