Meidenvoetbal floreert in Pijnacker, DSVP met vier teams in race HV Toernooi

Wanneer het over meidenvoetbal gaat in de randstad, dan komt al snel de naam van de Pijnackerse club DSVP bovendrijven. Al decennialang geeft de club specifieke aandacht aan de meidentak en dat is terug te zien in behaalde resultaten van de afgelopen jaren.

Niet alleen de prestatieve selectieteams zijn belangrijk, ook het recreatieve voetbal krijgt minstens net zo veel aandacht van de technische commissie vrouwen & meiden, die zich volledig richt op het meidenvoetbal binnen de club. Dit maakt dat DSVP momenteel met 21 meiden-/vrouwenteams actief is in verschillende competities en dit aantal groeit elk jaar gestaag door.

Plezier

,,Binnen DSVP hebben we één belangrijk doel voor ogen en dat is meiden mét plezier de ondersteuning en faciliteiten bieden, om zich maximaal te ontwikkelen als voetbalster. Dit kan op prestatief niveau in een sterk meidenteam, in een recreatief team waar plezier hand in hand gaat met fanatiek sporten of eventueel als meisje in één van de jongensteams. Dit laatste zien we in de praktijk steeds minder vaak gebeuren, omdat over de hele linie de meidenteams bij DSVP steeds sterker worden”, laat Monique de Koning, Technisch Coördinator onderbouw bij DSVP.

En zegt zij verder: ,,Zo spelen we met de selectieteams tot en met de onder 14 leeftijd in de jongenscompetitie, om zo maximale weerstand te bieden aan de meiden, wat een sterke bijdrage levert aan de ontwikkeling. Daarna kan de stap gemaakt worden naar de hoogste klassen in het meidenvoetbal, waarbij we zien dat andere verenigingen ook mooie stappen maken. Hierdoor worden de meidencompetities steeds interessanter en uitdagender. Tot en met de MO17 zal er wel met regelmaat geoefend worden tegen jongensteams, waarbij de weerstand en het type spel toch anders is. Uiteindelijk willen we op deze manier in een continue aanvoer voorzien van talentvolle meiden voor de vrouwenselectieteams”, aldus Monique de Koning.

Regio

,,De afgelopen jaren zien we ook veel meiden van clubs uit de regio de overstap maken naar DSVP. Waar vroeger alleen meiden uit Pijnacker en Delfgauw bij ons speelden, zijn dat nu ook meiden uit onder meer Berkel, Nootdorp, Delft, Rijswijk, Zoetermeer, Ypenburg, Leidschenveen, Bergschenhoek en Rotterdam. We merken op, dat de reden van de overstap vaak gerelateerd is aan het perspectief bij hun huidige club of het ontbreken hiervan. Door onze brede opzet en de verschillende mogelijkheden die wij kunnen bieden, is dat perspectief juist iets wat de meiden bij ons wel kunnen vinden.”

Ook het Partnerschap met ADO Den Haag Vrouwen is een aspect dat hierin meeweegt. Sinds de samenwerking heeft een aantal meiden de overstap gemaakt van DSVP naar verschillende ADO Den Haag Vrouwenteams. Daarnaast zijn er ook diverse meiden van DSVP geselecteerd voor de ADO Futures, de jeugdafdeling van ADO Den Haag Vrouwen.

Monique de Koning weer: ,,Het recreatieve voetbal is voor ons ook erg belangrijk. Zo begint het eigenlijk voor het overgrote deel van de meiden binnen onze vereniging. Ook dit jaar zien we weer dat meiden in de periode van het schoolvoetbal uitvinden, dat ze het voetbal toch best wel leuk vinden en daarom besluiten om een keertje mee te trainen. Dat keertje meetrainen werkt in veel gevallen aanstekelijk, want zodra ze het een keer geprobeerd hebben, zien we dat bijna alle meiden uiteindelijk besluiten bij ons te komen voetballen. Voetbal voor meiden is dus écht leuk!”

Meivakantie

,,De meivakantie is net achter de rug en dan breekt voor ons de periode aan, waarin we weer veel meiden mogen verwelkomen die met ons mee gaan trainen. Van maandag 15 mei tot medio juni zijn daar verschillende mogelijkheden voor. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een proeftraining via onze website.”

GirlPower Radio

GirlPower Radio, tevens hoofdsponsor van ADO Den Haag Vrouwen, is dit seizoen de trotse sponsor van vier selectieteams van DSVP. Met het sponsoren van de tenues van de teams, laat GirlPower Radio haar betrokkenheid bij vrouwenvoetbal zien. De meiden van DSVP zijn dan ook trots om in dezelfde tenues te mogen spelen als de ADO Den Haag Vrouwen. DSVP is dankbaar voor het sponsorschap en doet dan ook graag iets terug door de betrokkenheid van GirlPower Radio te benadrukken op social media en andere communicatiekanalen, zodat het voor beide partijen een win-win situatie is.

Rijnmond en Haaglanden Cup

In deze fase van het seizoen nemen wij als DSVP deel aan diverse extra activiteiten naast de reguliere competitie. Zo zullen onze MO11, MO13, MO15 en MO17 deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Meidenvoetbal, waar ze zich eerder dit seizoen voor geplaatst hebben in de voorrondes. Ook de DSVP-thuistoernooien staan weer op de agenda voor Hemelvaart en Pinksteren. Hier nemen maar liefst negentig teams aan, ook van naam, zoals ADO Den Haag, Feyenoord, Sparta en vv Alkmaar. Daarnaast zijn er nog diverse teams in de running voor de Rijnmond Cup en de Haaglanden Cup. Inmiddels zijn de MO11, MO13 en MO17 geplaatst voor de finales van de Rijnmond Cup. Dit is voor ons een goede graadmeter hoe DSVP ervoor staat binnen het meidenvoetbal in onze regio.”

Voor enkele teams is DSVP momenteel nog op zoek naar hoofdtrainers. Meer hierover is te vinden op de website van de club. Monique de Koning tenslotte: ,,Al met al zijn we dan ook uiterst tevreden met de ontwikkeling en stappen die gezet zijn de afgelopen periode. Vooruitkijkend naar het komend seizoen, hebben we er vertrouwen in dat deze positieve trend zich door zal zetten bij DSVP.”

Lees verder