Warming-up zondag 1B: TAC’90 vooral bezig met voorbereiding op nacompetitie

In Noord-Brabant bindt TAC’90 de strijd aan met rkvv Erp. De ploegen ontlopen elkaar niet veel op de ranglijst. De Haagse ploeg staat derde en Erp volgt een plek lager met drie punten minder. Toch zijn de verschillen groot. TAC’90 gaat de nacompetitie zeker in en voor Erp staat er niets meer op het spel dan een hoge klassering.

Tekst: Roland van der Linden

TAC’90 speelt het duel in Erp als voorbereiding op de naderende nacompetitie. Mocht TAC’90 het duel tegen de sterke tegenstander winnend afsluiten, zal wel naar de uitslagen van topploegen Kruisland en Nemelaer worden gekeken. Als beide ploegen punten verspelen heeft TAC’90 nog een kleine kans op de titel. De ploeg van Arie van der Padt (foto) is nagenoeg compleet. Vanwege een blessure en een schorsing worden twee spelers gemist en komt een goede selectie het veld op.

Energie

In het thuisduel op Sportpark De Verlichting bleek rkvv Erp een lastige tegenstander, die de volle negentig minuten veel energie in de wedstrijd stopte. Zelfs nadat Erp na tachtig minuten spelen met 2-0 achter kwam, gaf de ploeg niet op. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 3-0. Erp is volgens eigen zeggen niet de best voetballende ploeg en kiest ook vaak niet voor de voetballende oplossing. Wel wordt er hard gewerkt voor een goed resultaat en dat gaat ze prima af. Erp is in thuisduels de best presterende ploeg in de competitie.

Erp heeft na de nederlaag tegen Geldrop in de vorige speelronde niets meer om voor te spelen, maar zal waarschijnlijk nog wel de derde plaats van TAC’90 willen overnemen. TAC’90 zal het duel ook in winst willen omzetten, want mocht de tweede plaats nog worden bereikt, is TAC’90 in de eerste ronde vrij in de nacompetitie.

Lees verder