Warming-up 2e Divisie (zo): TOGB gaat op bezoek bij OSS’20

De Derde Divisie zondag heeft voor komend weekend speelronde 32 op het programma staan. Vorige speelronde was het feest bij ADO’20. De ploeg uit Heemskerk kon dankzij het verlies van VVSB op eigen veld tegen DEM (1-3) na de ruime 5-0 overwinning op Jos Watergraafsmeer het kampioenschap vieren.

Tekst: Ron Fruining

TOGB speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen HSC’21. Komende zondag reist het team van Mark Schuur af naar OSS’20. De Brabanders verloren op bezoek bij OJC Rosmalen met 4-2 en zijn terug te vinden op plek veertien van de ranglijst. OSS’20-trainer Roy de Haan weet dat het ook volgend seizoen spelen in de Derde Divisie nog niet volledig zeker is. Gezien het resterende programma waarin OSS’20 naast TOGB de nummers twee VVSB en vier Blauw Geel’38 van de ranglijst nog treft, kan nog het team van Roy de Haan op een promotie/degradatie plek eindigen.

Ritme

In de wedstrijd tegen HSC’21 maakten de langdurig geblesseerde Talib Azaroiali en Youri de Winter (foto) weer minuten voor TOGB. Beide spelers kunnen in de laatste wedstrijden wellicht ook weer minuten maken om zo aan hun ritme te werken.  Ook Finn Ameling is volledig hersteld van zijn ingreep aan zijn amandelen. Ameling miste door de ingreep de wedstrijd tegen HSC’21, maar heeft deze week weer volledig kunnen trainen met de groep. Hij kijkt er naar eigen zeggen naar uit om weer op het veld te staan in Oss.

Plek 5 tot en met 11

TOGB strijdt met zeven ploegen om de plekken 5 tot en met 11. Nummer vijf op de ranglijst UNA heeft met een wedstrijd minder gespeeld, 48 punten. De ploeg met de beste papieren voor het winnen van de derde periode, Quick, heeft 46 punten. Het viertal HSC’21, TOGB, OJC Rosmalen en Unitas hebben allemaal 45 punten. Nummer elf DEM tenslotte staat op 42 punten uit 31 wedstrijden. De komende drie speelronden wordt de definitieve positie bepaald.

Op Hemelvaartsdag speelt TOGB om 15.00 uur op het terrein van Smitshoek de finale van de Fidus-cup tegen ASWH. Tijdens de finaledag staan ook de JO16-1 om 9.30 uur en JO9-1 om 8.30 uur van TOGB in de finale.

 

Lees verder