Warming-up 4e Divisie (zo): Maurizio Ceccucci (RKAVV): ,,Belangen zijn groot”

De eerste van de vier finales van RKAVV is gewonnen. Be Quick 1887 werd in Haren met 0-1 verslagen. Om de laatste finale tegen Hoogeveen nog van belang te laten zijn moeten komende zondag in de regio derby HBS drie punten worden behaald. Veel publiek zou voor extra sfeer zorgen.

Tekst: Pieter Donath

RKAVV won de laatste vier wedstrijden en is op koers richting de gedroomde laatste wedstrijd thuis tegen de huidige koploper Hoogeveen dat twee punten voorsprong heeft. De Leidschendammers zij weliswaar afhankelijk van de resultaten van Purmersteijn, maar de kans is groot dat na nog drie keer winnen (HBS, VOC, Hoogeveen) de eerste plaats wordt bereikt. HBS heeft één punt minder dan RKAVV en staat op de vierde plaats, Purmersteijn en RKAVV delen de tweede plaats achter koploper Hoogeveen dat twee punten meer heeft verzameld.

Competitieslot

Maurizio Ceccucci (foto) over de derby tegen HBS: ,,De laatste weken doen we steeds wat we moeten doen en daar zijn we van plan mee door te gaan. We hebben komende zondag echt nog wat goed te maken voor het puntverlies in de uitwedstrijd tegen HBS. We hoopten op een geweldig competitieslot en daar zijn we nu in terecht gekomen.” Over de gespeelde en nog te spelen wedstrijd is hij duidelijk.

Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen Be Quick 1887?

,,Het was op voorhand een heel lastige wedstrijd en dat is in de praktijk ook gebleken. Uiteindelijk vond ik het een terechte uitslag.”

Wat verwacht je voor wedstrijd tegen HBS?

,,Een derby waarin de belangen groot zijn. Vaak zijn dat geen hoogstaande wedstrijden, maar er zullen zeker twee teams staan die spelen om te winnen, want iedere andere uitslag betekent misschien wel dat je niet meer speelt voor het kampioenschap.”

Lees verder