Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Nog drie punten binnenhalen”

Scheveningen is nog niet helemaal veilig. De ploeg van trainer John Blok (foto), die deze week voor zijn twintigste seizoen op Houtrust bijtekende, kan nog enkele punten gebruiken om definitief de vlag te hijsen met volgend seizoen weer een ticket voor de Tweede Divisie.

Tekst: Ton Beije

Scheveningen leed vorig weekend op eigen veld een 0-2 nederlaag tegen AFC, dat meedoet voor de titel. Toch had die nederlaag niet echt nodig geweest. Trainer John Blok: ,,Dat klopt, maar dat geldt voor wel meer wedstrijden dit seizoen. Eigenlijk wordt ook deze wedstrijd weer beslist door een doelpunt uit een spelhervatting. AFC heeft veel kopkracht, maar dat mag ons niet gebeuren als je tegen dit soort ploegen een resultaat wilt halen. Ondanks de nederlaag hebben we denk ik toch een zeer behoorlijke wedstrijd gespeeld. Als je in de slotfase spelers als Melvin Platje en Kevin Visser in kan brengen zegt dat iets over de individuele kwaliteit van de selectie van AFC. Toch denk ik dat wij als team een betere indruk maakten.”

De Treffers

Door die nederlaag is het voor de Schollekoppen toch nodig om tenminste één overwinning nog binnen te halen. Zaterdag wacht De Treffers uit, niet echt en gemakkelijke opponent. Blok: ,,De Treffers is bij ons in de regio misschien iets minder bekend, maar het is gewoon een grote club met een mooie historie. Het team heeft lang voor de bovenste plaatsen meegedaan, maar is nu wel afgehaakt. De Treffers heeft een brede selectie met veel fysiek sterke spelers en zeker voorin een aantal echte klassespelers. Een erg goede ploeg dus, maar wel één waar je zelf ook ruimte krijgt om te voetballen.”

Strafschop

Wat herinnert Blok zich van het duel tegen De Treffers op Houtrust? Hij: ,,Thuis speelden we één van onze beste wedstrijden. Ondanks een licht overwicht kwamen we in die wedstrijd toch achter door een zeer discutabele strafschop. Ondanks de hoofdrol voor de scheidsrechter in deze wedstrijd was het een leuke en sportieve pot, waarin we net te laat de aansluitingstreffer maakten om nog een punt aan de wedstrijd over te houden.”

Tol

Het seizoen is lang en zwaar, voelt hij dat de ploeg toe is aan het einde van de competitie? Blok: ,,Deze gasten willen altijd graag voetballen, maar je gaat wel merken dat het fysiek en mentaal steeds zwaarder wordt. Vierendertig wedstrijden op dit niveau, na een korte zomerstop en het flinke aantal wedstrijden in korte tijd in de vorige competitie, gaat nu langzamerhand wel z’n tol eisen.”

Haaglanden Voetbal Toernooi

Scheveningen is ook nog van de partij in het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup, waarin in de halve finale HBS wacht. Blok: ,,We bekijken het nog steeds wedstrijd voor wedstrijd. Eerst drie punten halen om definitief veilig te zijn en dan weer de focus op de volgende wedstrijd. De finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi is leuk, maar gaat pas spelen als we HBS straks weten te verslaan in de halve finale.”

Het moet de Scheveningen-trainer, die zelf dus ook bijtekende, een goed gevoel geven, dat de selectie voorvolgend seizoen vrijwel intact blijft. ,,Zeker, dat zegt iets over deze gasten maar zeker ook over onze mooie club”, weet Blok, die tegen de Treffers met vrijwel dezelfde selectie kan aantreden als vorig weekend. Blok mist dus nog Aldogan, Rog, Kappel en Browne.

Lees verder
Net binnen