Warming-up 4e Divisie (zo): Cesco Agterberg (Westlandia): ,,Ondanks afwezigen huid duur verkopen”

Westlandia liep vorig weekend tegen een gevoelige nederlaag aan bij titelkandidaat Purmersteijn. De mannen van trainer Cesco Agterberg (foto) hebben zaterdagavond op eigen veld de kans iets goed te maken als Alphense Boys op bezoek komt op de Hoge Bomen.

Tekst: Ton Beije

Aan de uitslag bij het uitduel tegen Purmersteijn (4-0) was weinig af te dwingen. Cesco Agterberg: ,,Dat was inderdaad een terechte uitslag. Hoewel we zelf ook best redelijk speelden, maar de kansen die we kregen, maakten we niet af.”

Prioriteit

Sportief gezien is er voor Westlandia in de Derde Divisie niets meer te halen. Wellicht nu zaak huidige plek vast te houden of wellicht nog één plaats stijgen? Agterberg: ,,De prioriteit bij Westlandia ligt nu bij ons O21-elftal, dat vecht tegen degradatie. We zetten nu volop in om dat elftal niet te laten degraderen. Aangezien ons eerste elftal voor de helft bestaat uit spelers die daar nog in uit mogen komen, zal daar de focus op zijn. Maar we gaan zeker proberen nog zoveel mogelijk punten te verzamelen met het eerste, maar wel met een zwaargehavend elftal.”

Prijs

Deze week rekende Westlandia in het Haaglanden Voetbal Toernooi af met duidelijke cijfers met Voorschoten’97, de ploeg heeft er dus nog zin in. ,,Jazeker, als alles compleet is dan willen we echt altijd het maximale presteren. Maar de omstandigheden nu zijn nu eenmaal verre van ideaal”, laat Agterberg weten, die natuurlijk graag met een prijs afscheid wil nemen bij de Naaldwijkers. ,,Als het kan natuurlijk, maar nogmaals, de prioriteit bij de club ligt nu even niet bij het eerste elftal. Hoe raar dit misschien ook klinkt. De club is hierin het belangrijkste.”

Zwaargehavend

Zaterdag om 18.00 uur speelt Westlandia de thuiswedstrijd tegen Alphense Boys. Agterberg: ,,Uit speelden we daar niet goed, maar wonnen wel. Ik verwacht nu een Alphense Boys dat vecht om nacompetitie te ontlopen en een zwaargehavend Westlandia dat de huid zo duur mogelijk zal verkopen met het beschikbare materiaal.”

Afwezigen

Agterberg mist zaterdag dus een flink aantal spelers: Zalm, Vallies, Roeleveld, Nijbacken, Van der Arend, Wentholt, Cedeno en Van Kesteren. Maar nogmaals, er zullen gewoon weer elf spelers aan de aftrap staan en die zullen 100% willen winnen!”

 

Lees verder