Warming-up 4e Divisie (za): Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,Eruit halen wat erin zit”

Voor FC ’s-Gravenzande lijkt het seizoen uit te gaan als een nachtkaars. Vorig weekend werd met gering verschil verloren bij Zwaluwen Vlaardingen. Zaterdag kan de ploeg zich voor eigen aanhang herstellen. Dan komt Nieuwenhoorn op bezoek, dat elf punten meer verzamelde tot nu toe.

Tekst: Ton Beije

Assistent-trainer Mike Jonk (foto) over het nipte verlies bij Zwaluwen: ,,We begonnen sterk en verder was er de eerste helft niets aan de hand op een grote kans voor Zwaluwen na, die we slordig zelf weggaven. We creëerden zelf een aantal kansen en hadden het betere van het spel. Na de rust maakte Zwaluwen een goede goal en gaven ze weinig weg. Helaas bleef het 1-0 voor Zwaluwen wat op basis van de tweede helft terecht was.”

Nachtkaars

Er staat dus niet echt meer iets op het spel voor FC ’s-Gravenzande, is Jonk ook niet bang, dat het seizoen een beetje uit kan gaan als een nachtkaars? Hij: ,,Dat is het laatste wat we willen, we hopen de komende drie wedstrijden nog alles eruit te halen wat erin zit.” Zaterdag komt Nieuwenhoorn op bezoek op het Juliana Sportpark. Wat herinnert hij zich van de uitwedstrijd? ,,We kregen uit bij Nieuwenhoorn al vroeg in de eerste helft een directe rode kaart in verband met een doorgebroken speler, wat overigens terecht was, maar daar hadden we ondanks dat we met tien man stonden niet hoeven te verliezen. Aan de bal waren we zoals al vaker dit seizoen de betere ploeg, maar daar win je niet altijd wedstrijden mee is gebleken.”

Uitdaging

,,Nieuwenhoorn kan nog tweede worden”, gaat Jonk verder. ,,Het lijkt toch een mooie uitdaging die ploeg te kloppen. Nieuwenhoorn zit in een heel goede fase, staat bovenaan in de periode, wij gaan er alles aan doen om aanstaande zaterdag de drie punten in ’s Gravenzande te houden. Wij willen die negende plaats minimaal vasthouden, maar we willen graag nog stijgen. Maar laten we het week voor week bekijken en eerstkomende zaterdag.”

Afwezigen

Mist FC ’s-Gravenzande zaterdag nog spelers? Jonk: ,,Ardi (Luijendijk – red.) heeft de afgelopen trainingen weer volledig mee kunnen doen, dus die komt er weer aan. Sil (van Oijen – red.) gaat zijn eerste minuten weer maken bij de O23, dus we raken tegen het einde van seizoen gelukkig weer compleet.”

Focus

Laatste vraag, in hoeverre wordt er bij FC ’s-Gravenzande al toegewerkt naar volgend seizoen? Jonk: ,,De focus ligt nog volledig op dit seizoen en we werken nog steeds iedere week naar de wedstrijd van komende zaterdag toe met de bijbehorende analyse, beelden en het strijdplan. Uiteraard maken we nu soms sneller een keuze om de speelwijze verder te ontwikkelen vanuit onze eigen kracht dan dat we ons volledig aanpassen aan de kwaliteiten van de tegenstander (maar dat deden we hiervoor ook nauwelijks).”

 

Lees verder