Zaterdag 1B: VELO verliest onnodig bij UVS

Thuis een krappe 2-1 overwinning op UVS dus in de return kon VELO rekenen op een felle tegenstander, die in de gevarenzone staat en de punten hard nodig heeft. Het is een bekend gegeven dat VELO verliest van clubs in de onderste regionen en dus trok UVS na een slechte wedstrijd met 1-0 aan het langste eind.

Tekst: Louis de Letter          |      Foto’s: Theo Verbraeken

In het eerste kwartier aan beide kanten rommelig voetbal met weliswaar enkele doelpogingen voor VELO. Uit een corner van Joey Kouters kopte Mart Dubbeld  in het zijnet en Ricky van Mierlo, diepgestuurd door Roderick Meinema, zag zijn 100% kans stranden op de voet van de Leidse doelman. In de 21e minuut opende Roderick Meinema, op aangeven van Joey Kouters, wel de score maar het vlagsignaal van de grensrechter werd overgenomen door de scheidsrechter, dus geen doelpunt. Een tweede kans van Roderick Meinema kort daarna ging naast het doel.

VELO bleef wel meer in balbezit maar het tempo was te laag en de passing was vaak onzuiver. In de 35e minuut weer een kopbal van Mart Dubbeld uit een corner van Joey Kouters, maar ook die bal miste het doel. En als je zelf niet scoort, het verhaal is bekend, dan maakt UVS in de 40e minuut de 1-0 via Thom de Vries na een fraaie actie van Raul Dubbeldeman. Op slag van rust nog een mislukte kopbal van wederom Mart Dubbeld net naast het doel.

In de tweede helft, met Rick Das en Mo Özdemir voor Rens de Vries en Benjamin el Amrani, de eerste doelpogingen weer voor VELO, maar Joey Kouters kopte naast het doel en bij een voorzet van Mo Özdemir was er niemand voor het doel om af te ronden. UVS zag een kopbal van Sven Verlaan over het doel gaan en Raul Dubbeldeman zag zijn fraaie actie stranden op VELO-doelman Jari Puister. VELO bleef het wel proberen, maar de echte overtuiging in de eindfase van een aanval ontbrak. Kopballen van Mart Dubbeld en Roderick Meinema gingen naast of over het doel en schoten van Delano Vogel en Gino van de Water ondergingen hetzelfde lot of werden gestopt door UVS-doelman Delano van Wanrooij. Kenan Schenkeveld en Sietse Fidom waren ook nog in het veld gekomen voor Joey Kouters en Irshan Jagbandhan, maar ook zij konden de wedstrijd niet kantelen.

Zo tikten de minuten weg en kwam er geen verandering in de 1-0 stand op het scorebord. Weer onnodig verlies voor de Wateringers en het is gewoon doodzonde, dat VELO maar liefst elf punten weggeeft aan clubs die direct of indirect in de gevarenzone staan. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Benlamkaddem, was UVS terecht blij met de drie punten wat weer moed geeft voor de laatste twee wedstrijden. VELO, winnaar van de eerste periode, moet zich weer opladen om als tweede te eindigen om daarmee vrijgesteld te zijn van de eerste ronde van de nacompetitie.

Komende dinsdag eerst het restant (twintig minuten) van de gestaakte wedstrijd tegen sv Den Hoorn waarin VELO met een 2-0 voorsprong de punten pas kan bijschrijven als het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Zaterdag gaat VELO op bezoek bij Voorschoten’97, dat in Wateringen een totale off-day had en met een 7-1 nederlaag naar huis werd gestuurd. VELO zal niet verwachten dat het nu weer zo gemakkelijk zal gaan, dus alle focus op een strijdvaardige tegenstander die zeker revanche zal willen nemen.