Susanne van den Heuvel vult bij FC Zoetermeer commissie voetbalzaken aan

Voetbal is van oudsher een jongenssport. Dit is bij FC Zoetermeer al lang niet meer het geval. Met een steeds groter groeiende groep meiden en vrouwen is voetbal bij FC Zoetermeer een echte meiden- en jongenssport.

De commissie Voetbalzaken is dan ook blij dat zij met het aanstellen van Susanne van den Heuvel (foto) de openstaande functie binnen Voetbalzaken heeft ingevuld. Van den Heuvel is een aantal jaar vrijwilliger bij FC Zoetermeer. Ze heeft verschillende meidenteams getraind en met haar open houding en communicatieve vaardigheden durft zij haar mening te geven. Een goede eigenschap die voor een functie binnen Voetbalzaken heel fijn is. Zij zal binnen de Commissie de belangen van de meiden/vrouwenafdeling behartigen, maar ook zeker meedenken over de mannenafdeling.

Combineren

,,Ik werd benaderd voor deze functie en heb om een week bedenktijd gevraagd. Ik wil me inzetten om het meiden- en vrouwenvoetbal naar een hoger plan te brengen, maar het moet ook goed te combineren blijven met het trainersvak. Op het veld staan met de meiden, ik train de MO11-2, blijft mijn core business”, aldus Susanne van den Heuvel, die zelf nog actief als speelster bij de 35+ is, waar zij meespeelt met de mannen. ,,Hoewel jongens- en meidenvoetbal in de basis hetzelfde is, merk ik dat het bij meiden naast het fanatieke spelletje ook nog om een stukje ‘socializen’ gaat. Daar zit toch net dat kleine verschil.”

Doel

Zelf heeft ze vroeger bij KFC’71 gevoetbald waarna ze via sv Oosterheem bij FC Zoetermeer terecht kwam. ,,Het is mooi om te zien dat het aantal meiden zo sterk groeit binnen de vereniging. Mijn doel is om de verschillende meidenteams nog meer met elkaar te gaan verbinden. Door met elkaar samen te werken, van elkaar te leren, kunnen we het meiden- en vrouwenvoetbal nog beter op de kaart zetten binnen én buiten FC Zoetermeer. Ik heb er ontzettend veel zin in!”

De afdeling Voetbalzaken bij FC Zoetermeer is blij dat alle functies binnen de commissie nu bekleed zijn en met het toevoegen van een vrouw betekent het een nog betere afspiegeling van de club.

Lees verder