Vrouwen Cup: Forum Sport naar finale ten koste van Die Haghe

Op een kunstgrasveld op sportpark Ockenburgh speelde Forum Sport een prima eerste helft en nam een beslissende voorsprong op Die Haghe. Na de thee was de Haagse ploeg niet bij machte om de stand een beter aanzien te geven. Forum Sport speelt in de finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi tegen RKAVV.

Forum Sport zette in de eerste helft veel druk op de bal, waardoor Die Haghe de bal snel kwijt was. De Voorburgse vrouwen kwamen in de twintigste minuut op een 1-0 voorsprong door een treffer van Britt Wentink. Twee minuten later kreeg de ploeg van trainer Marco Sloos (foto) een vrije trap en kon Sabine Kuilenberg de bal onhoudbaar in de bovenhoek schieten. Acht minuten voor de rust kon Ginger Wouter een hoekschop bij de tweede paal binnenkoppen. Met de 0-3 stand op het bord gingen de teams de rust in.

Zakelijk

In de tweede helft speelden de bezoeksters de wedstrijd zakelijk uit. Kansen waren er nog via Amber Beck, Ginger Wouters en Eline Hoogteijling, maar de scherpte ontbrak. Die Haghe probeerde het wel, maar kon het net niet vinden: 0-3.