Matchwinner Gustavo Hamer met Coventry naar play-offs finale Wembley

Oud-ADO Den Haag-jeugdspeler Gustavo Hamer (foto) heeft woensdagavond zijn waarde voor Coventry City dit seizoen weer eens bewezen.

Tekst: Peter Petit

In de tweede wedstrijd van de play-offs in het Championship in de strijd om een plek in de Premier League tegen Middlesbrough scoorde de geboren Braziliaan in de zestigste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Niet veel later had de middenvelder, die door Coventry in 2020 bij PEC Zwolle werd weggeplukt, de score nog kunnen verhogen, maar dit keer kuste de bal de lat.

Wembley

De eerste wedstrijd in deze mini-competitie eindigde zondag nog zonder doelpunten. De Sky Blues spelen op zaterdag 27 mei op Wembley de finale van de play-offs tegen Luton Town, dat in twee wedstrijden Sunderland uitschakelde. Deze finale staat ook wel bekend als ‘de wedstrijd van 200 miljoen pond’, om aan te geven hoe groot het financiële verschil is tussen het eerste en tweede niveau in Engeland. Burnley en Sheffield United hadden zich eerder reeds automatisch geplaatst voor een plek in de hoogste Engelse competitie.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder