ADO Den Haag sluit seizoen af met winst bij Jong AZ

ADO Den Haag heeft een toch wel teleurstellend seizoen afgesloten met een 0-2 overwinning bij Jong AZ. Het was ook duidelijk te zien dat het om een laatste duel ging, waarin ook verder niets meer op het spel stond.

Tekst: Ton Beije         |      Foto’s: Orange Pictures

Opvallend bij ADO Den Haag was dat doelman Hugo Wentges in dit laatste competitieduel van het seizoen zijn rentree maakte na maanden van afwezigheid. Voor trainer Dick Advocaat was het zijn laatste duel in de dug-out van ADO Den Haag. De verwachting is dat de Haagse trainer nu ook definitief een punt zet achter zijn loopbaan.

Advocaat miste in zijn duel tegen Jong AZ een waslijst aan spelers. Zo waren niet inzetbaar Severina, Esajas, Koopmans, Stevens, Van Breemen en Asante en zat Denzel Hall op de tribune vanwege een uitsluiting naar aanleiding van zijn gele kaart in de vorige wedstrijd tegen FC Dordrecht. Bij ADO Den Haag begonnen onder meer Absalem, Klas, Breinburg en Sleegers in de basiself.

ADO Den Haag kreeg al snel een mogelijkheid de score te openen, maar een kopbal van Thomas Verheydt op aangeven van Amir Absalem verdween naast het AZ-doel. Ook Titouan Thomas probeerde het aan Haagse zijde met een afstandsschot, overigens zonder succes. Jong AZ kon er op het eigen trainingscomplex in Wijdewormer ook niet veel tegenoverstellen. Boy Kemper was nog het meest dicht bij de openingstreffer. Zijn inzet op aangever van Daryl Werker werd echter knap uit het doel geranseld door keeper Westerveld. Ook Joey Sleegers was nog dicht bij een treffer, maar zijn schot werd gepareerd door een Alkmaarse verdediger.

Na iets meer dan een half uur was het dan eindelijk wel raak voor de bezoekers. Amir Amsalem liet een voorzet los en nu was Thomas Verheydt wel succesvol en kopte de bal langs Westerveld: 0-1. Vlak voor rust dacht Jong AZ via Mexx Meerdink langszij te komen, maar zijn schot verdween naast het doel van Wentges. Beide teams gingen dan ook met die 0-1 stand aan de thee.

Vlak na rust wilde Jong AZ snel de bakens verzetten en was ook dicht bij de gelijkmaker, maar een inzet van invaller Poku werd knap gekeerd door doelman Hugo Wentges. Veel gebeurde er ook niet in het eerste half uur na rust. Geen grote kansen voor beide doelen. Advocaat stuurde voor het Haagse Kwartiertje twee verse spelers het veld in. Mario Bilate en Jordy Wehrmann kwamen binnen de lijnen voor Thomas Verheydt en Dhoraso Klas. Veel brachten de wissels, ook aan de zijde van de thuisploeg, niet te weeg. Het duel leek uit te gaan als een nachtkaars, maar ADO Den Haag sloeg in de slotfase toch nog een keer toe door een treffer van invaller Joël Zwarts: 0-2.

Opstellingen

Jong AZ:
Westerveld; Postma (56. Kwakman), Goes (46. Twisk), Engel (74. Berkhout), Esajas (74. Kewal); Schouten, Buurmeester, De Jong; Griffith (85. Reverson), Meerdink (46. Poku), Barasi.

ADO Den Haag:
Wentges; Rodríguez, Werker, Kemper, Absalem; Klas (76. Wehrmann), Breinburg, Thomas; Kishna, Verheydt, (76. Bilate) Sleegers (45. Zwarts).

Lees verder