Zaterdag 5B/5C: De Ster zorgt voor verrassing, Toofan langs HDV

De Ster boekte een knap resultaat door Moordrecht op een nederlaag te trakteren. SVO Buytenpark was minder gelukkig in het thuisduel met ASW. Toofan troefde op Ockenburgh HDV af en DVV Delft kon tot aan de rust SVV bijbenen, maar kreeg na de thee vier treffers om de oren.

Tekst: Roland van der Linden      |     Foto’s: Alex Pronk

5e klasse B

Toofan – HDV

Toofan greep haar zesde overwinning van het seizoen door HDV met 3-2 aan de kant te schuiven. HDV was al eerste doeltreffend dankzij de aanvoerder van het tweede team Shaqueel Mohammed. Mykola Volski, die later in het duel een rode kaart kreeg voorgehouden na opmerkingen aan het adres van arbiter Leslie van de Vorle, zorgde voor de 1-1. Sasja Mahyny bracht Toofan aan de leiding, maar daarna bracht Yusuf Aydin de Zuiderparkers weer op gelijke hoogte. Met zijn tweede treffer sleepte Sasja Mahynka alsnog een overwinning voor Toofan uit het vuur.

SVO Buytenpark – ASW

In Zoetermeer moest SVO Buytenpark het hoofd buigen voor ASW. Na negentig minuten voetballen gaf het scorebord een 1-2 nederlaag voor de thuisploeg aan.

De Ster – Moordrecht

Aan de Brinckerinckstraat baarde De Ster opzien door Moordrecht op een 5-2 nederlaag te trakteren. Kelvin Onose (2×), Nelson De Abreu, William Onu en Philip Julius-Adeoye scoorden voor de Haagse formatie van trainer Ouebade Onigbogi.

5e klasse C

DVV Delft – SVV

In haar laatste wedstrijd van het seizoen ging DVV Delft hard onderuit tegen SVV. In de derde minuut kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij een doelpunt van Alperen Kocak. De Schiedammers waren niet uit het veld geslagen door de vroege achterstand en scoorden daarna zelf in een korte tijd twee keer: 1-2.

Kocak zag halverwege de eerste helft zijn inzet op de lat belanden, maar even later was het toch raak via Oussama Fatnassi. Tot aan de rust werd er niet meer gescoord. In de tweede helft rolde SVV DVV Delft op en moesten de Delftenaren van het veld stappen met een 2-6 nederlaag.