Zaterdag 4C: BMT zeker van nacompetitie, RAS moet vechten tegen degradatie

Met een kleine overwinning op Vredenburch stelde BMT haar plek in de nacompetitie veilig. Als BMT zelf niet de derde periodetitel wint, dan komt het in ieder geval in bezit van de periodetitel gewonnen door PGS/VOGEL. RAS zal na de dikke nederlaag bij GDA moeten strijden om haar plek in de vierde klasse te behouden. Quintus handhaafde zich met een zege op DUNO.

DUNO   – Quintus

DUNO deed zeer slechte zaken in de strijd om de tweede plaats door met 1-2 van Quintus te verliezen. De ploeg uit Kwintsheul stelde door de zege haar plek in de vierde klasse definitief veilig. Rob van Binsbergen scoorde net voor rust de 0-1 en Stijn van de Wel maakte halverwege de tweede helft de tweede treffer van Quintus. Vlak voor het eindsignaal kwam DUNO dankzij Kevin Jacobs nog terug tot 1-2, maar verder kwam de thuisploeg niet.

GDA – RAS

Met een galavoorstelling walste GDA over RAS heen. Binnen vier minuten was het al 1-0 en een kwartier later gaf het scorebord al een 4-0 stand aan. Het duel dat nooit een wedstrijd was, eindigde uiteindelijk in een 11-0 monsterzege. Jeroen Mantel nam vier doelpunten voor zijn rekening. Dennis Heemskerk (2x), Bradley Schoenmaker (2x), Noa Schoenmaker, Vince Vermeulen en Arnout Ooijevaar waren ook succesvol in de afwerking. Door de nederlaag moet RAS zich nu via de nacompetitie proberen te handhaven.

BMT – Vredenburch

In een leuk en spannend duel nam BMT de leiding na een mooie actie over rechts van Redouan Akharraz, die de geheel vrijstaande Sahin Kalkanoglu (foto) vond. De speler van BMT twijfelde niet en schoot de 1-0 binnen. Vijf minuten later was het alweer 1-1 na een doelpunt van Rico Deekman die ook nog de 1-2 voor zijn rekening nam. Nog voor het rustsignaal kwam BMT weer langszij door een doelpunt van Mehmet Akif Eren. Na de thee kwam BMT fel uit de startblokken en dat resulteerde al snel in de 3-2. Opnieuw was het Sahin Kalkanoglu die beheerst afrondde. De equipe van Cihan Meijer kreeg in slotfase nog enkele kansen maar aan de score veranderde er niets.