Zaterdag 2E: HVC’10 verknoeit laatste kans tegen Berkel

Vorige week tegen CION kon de loftrompet voor HVC’10 worden opgestoken, maar wat de Hoekenaren in de beslissende wedstrijd tegen Berkel lieten zien, was voer voor klaagzangen (en psychologen). Met twee overwinningen zou HVC’10 namelijk de nacompetitie ontlopen, maar de 0-4 nederlaag tegen het bepaald niet grandioos spelende Berkel, was beschamend.

Tekst: Cees van der Pol

Een doelman, die geen enkele redding hoefde te verrichten, was daarvan ook een goed voorbeeld. De sterkhouders van de Hoekse club lieten het volledig afweten (Reurink, Slutskyy, Kay van den Bos, Van Oosten) en gaven vooral niet thuis. Nu trof Piet Boon c.s. het ook niet dat de andere sterkhouder, aanvoerder Michael van den Bos, met een blessure op de bank moest plaatsnemen. Spits Rico Sterrenberg genoot van een vakantie, ja dat kan ook natuurlijk.

Slordig

Berkel begon veel fanatieker aan de wedstrijd, maar kon zich toch ook nauwelijks kansen scheppen. Eén was er voor de gele aanvallers, toen na slordig balverlies van Reurink Vincent van Hoogervorst alleen op Khalid el Menkouzi kon doorlopen, omdat er door drie aanvallers niet werd terug verdedigd. Het had gewoon een doelpunt moeten zijn, maar Van Hoogervorst schoot gehaast net naast. Eén minuut voor de rust zou een volgend Berkels schot ook naast zijn gegaan, maar centrale verdediger Len van Ooijen veranderde de bal van richting en El Menkouzi was geslagen: 0-1. Een slechter moment kon je niet treffen. Het overkwam Van Ooijen in de tweede helft van de competitie al drie keer.

Derdeklasvoetbal

Bij het zien van deze wedstrijd kon je je als thuissupporter niet voorstellen dat hier tweedeklassers aan het werk waren. Maar Berkel had na rust toch weer snel de overhand gekregen. Eerst miste Vincent Hoogervorst nog een voorzet van rechts op een hoofdhaar na, maar een paar minuten later knalde hij wel keihard de 0-2 binnen. Langs de kant voelde men al dat dit de Hoekse genadeklap was. Er was niemand die ook maar enig initiatief nam om de bakens te verzetten. Voor rust was middenvelder Badr ben Mohammed nog van goede wil, maar in de tweede helft zakte ook hij weg. Alle thuiskoppen gingen hangen en de frustratie voor de wanprestatie kostte twee spelers ook nog geel: Dave Kram en invaller Dylan Bogaards.

Simpel

Simpel en dwars door het centrum lopend verhoogden Emiel van der Breggen en Roy Visser de stand naar 0-4. Pas in de 89e minuut kreeg Bouwhuis een goede mogelijkheid, maar hij knalde van vijftien meter, dus ook daar hoefde Berkel-keeper Jim Visser zijn handen niet aan te branden. Berkel kreeg door de stevige overwinning nog de kans om de periodetitel van kampioen FC Skillz over te nemen. Maar de ploeg heeft in de eerste klas niets te zoeken.

HVC’10 : definitief negende

Gezien de andere uitslagen in 2E betekende de 0-4 nederlaag dat HVC’10 op de negende plaats eindigt en dus de zware nacompetitie om twee plaatsen in moet gaan. Door de verrassende uitslagen dit weekend is één wedstrijd voor het einde alle spanning in de tweede klasse E feitelijk weg.  FC Skillz is de terechte kampioen en HMSH, Full Speed en Concordia degraderen naar de derde klas. Wilhelmus, CWO en HVC’10 spelen nacompetitie.

Zware klus

HVC’10 is als negende op dinsdagavond 30 mei vrijgesteld. Op 3 juni moet het thuis aantreden tegen derdeklassers Lyra of Duindorp SV. Bij winst een week later tegen Verburch uit of competitiegenoot CWO thuis. Mocht men zich in die wedstrijden als overwinnaar gekroond zien, dan volgt op 17 juni een beslissende finale tegen de herkansers/periodekampioenen van klasse 2D of 3A. Ga er maar aanstaan, maar duidelijk zal zijn dat de ploeg die af en toe zo lekker kan voetballen zich volledig moet herpakken, elkaar eens moet wijzen op verplichtingen in het veld, anders kan het traject naar de derde klas niet worden ontlopen. Aangezien drie spelers op scherp staan lijkt het verstandig de wedstrijd tegen het gedegradeerde Concordia op de koop toe te nemen.