Zaterdag 1B: sv Honselersdijk na winst veilig, sv Den Hoorn moet vrezen

sv Honselersdijk heeft zich op de voorlaatste speeldag in de eerste klasse B definitief veilig gespeeld. Tegenstander Den Hoorn werd op sportpark De Strijphorst met 2-1 verslagen. Voor de bezoekers wacht vrijwel zeker de nacompetitie voor behoud in de eerste klasse.

Tekst: Hans Kulk        |      Foto’s: Koos Ophorst

Er stond zaterdag nogal wat op het spel in Honselersdijk, waar de gelijknamige club de strijd aanbond met sv Den Hoorn. Een wedstrijd met belangen. Altijd leuk voor de neutrale toeschouwer. De thuisclub zou zich bij winst definitief veilig spelen, maar bij verlies kwamen de bezoekers uit Den Hoorn in punten gelijk.

sv Den Hoorn begon goed aan het duel, maar zag sv Honselersdijk de openingstreffer maken. Een kopbal op de lat van Bryan Valstar kwam voor de voeten van Youri Riepe die simpel de 1-0 binnenliep. Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. De bezoekers waren driftig op zoek naar de gelijkmaker, maar zagen hun doelman Robert-Jan Kuipers blunderen. Een afstandsschot van Joey Valstar liet de sluitpost van sv Den Hoorn namelijk uit zijn handen glippen: 2-0.

Wedstrijd gespeeld? Nee, dat niet. Vrijwel direct scoorde Donny Slot namens de bezoekers tegen: 2-1. Zou het duel dan toch nog in het voordeel van Oscar Laguna Burgos en consorten kantelen? Zover kwam het niet in Honselersdijk, het bleef 2-1 voor de thuisclub.

Door de winst mag de ploeg van vertrekkend trainer André Lourens zich ook volgend seizoen eersteklasser noemen. Voor sv Den Hoorn is het alle hens aan dek. Het kan zich in principe nog veilig spelen, maar is daarbij afhankelijk van HVV en sv Nootdorp. sv Den Hoorn heeft 29 punten (+2), HVV 30 (-6) en sv Nootdorp 32 (-2). Op de laatste speeldag speelt sv Den Hoorn thuis tegen Voorschoten’97, HVV thuis tegen Forum Sport en sv Nootdorp thuis tegen Valken’68. Slechts één van de drie clubs speelt zich aanstaande zaterdag definitief veilig, voor de andere twee wacht die vervelende nacompetitie voor behoud in de eerste klasse.

Wie o wie ontkurkt op zaterdag 27 mei de champagneflessen?

 

Lees verder