Zaterdag 1B: DSO heeft aan één treffer genoeg om titel binnen te halen

HVV heeft het DSO niet cadeau gegeven, maar de ploeg van trainer Bert de Best had uiteindelijk toch aan één treffer genoeg om de volle buit binnen te halen én de titel in de eerste klasse B. Het feest in Zoetermeer kon beginnen: DSO volgend seizoen in de Vierde Divisie.

Tekst: Ton Beije         |       Foto’s: Eric de Wit

De eerste mogelijkheid in dit duel, waarin de belangen voor HVV ook groot waren, was voor de kroonleeuwen, maar na vijf minuten had een kopbal van Diederik Jansen geen succes. In de tegenaanval was DSO dicht bij de openingstreffer, maar het bleef vooralsnog 0-0. Opmerkelijk bij HVV was de keeperswissel al na enkele minuten. Guus Dicke moest er met een blessure vanaf en hij werd vervangen door de 43-jarige keeperstrainer van HVV, Fabian Colpa.

De eerste twintig minuten gebeurde er weinig voor beide doelen. Maar in de 24e minuut een prima aanval van de bezoekers over links en via diverse schijven kwam de bal op rechts bij Max Hagemann, die te gehaast schoot vanaf de rand van de zestien en niet verder kwam dan het zijnet. Diezelfde Hagemann liep een minuut later tegen geel aan na een overtreding op Sahr Kabuta. Het was toch DSO, dat na 36 minuten spelen op voorsprong kwam. Captain Daley Windhorst rondde een aanval over links fraai af en gaf vlak voor het doel Fabian Colpa het nakijken: 1-0.  Vlak voor rust was de meegekomen Jeffrey Aarts, die zijn laatste wedstrijd speelde en volgend seizoen assistent-trainer is bij DSO, dicht bij de 2-0, maar zijn inzet werd gered door Colpa. Met die 1-0 stand gingen de ploegen aan de thee.

Vlak na het begin van de tweede helft had scheidsrechter Frank Meeuwenoord geel in huis voor DSO-speler Geert Koren. DSO probeerde in het eerste kwartier verder afstand te nemen, maar kwam niet verder dan enkele hoekschoppen en schoten over het Haagse doel. Captain Daley Windhorst was de volgende die in het boekje van Meeuwenoord kwam na een lichte overtreding op Quinten Jakobs.

Met nog twintig minuten op de klok bracht Windhorst de bal voor het HVV-doel, maar net voordat Tim Ceder gevaarlijk kon worden, werkte de HVV-defensie de bal weg. Twee minuten later bracht DSO-trainer Bert de Best twee wissels in het veld. Joep Roovers moest er geblesseerd vanaf en Tim Ceder mocht ook op de bank plaatsnemen. Voor hen kwamen binnen de lijnen Anouar Zibouh en Timo Reindhardt. Vlak daarna kreeg de thuisploeg dé kans om het duel op slot te gooien. De net ingevallen Reinhardt mocht in buitenspelpositie doorgaan (de assistent-scheidsrechter was even niet alert), maar zijn lob ging wel over Fabian Colpa heen, maar ook over het HVV-doel.

Een harde vrije trap van zo’n dik twintig meter van Brandon Tichem belandde op de vuisten van doelman Colpa. Met nog acht minuten te spelen nog een enorme mogelijkheid voor DSO. Sahr Kabuta kwam vanaf links naar binnen, maar in plaats van de bal af te leggen probeerde hij zelf te scoren, maar Colpa redde attent met de voet. Met nog één minuut officiële speeltijd kreeg Jeffrey Aarts zijn publiekswissel. De spelers van DSO vormden een erehaag voor de afscheidnemende speler.

Na het laatste fluitsignaal kon het feest voor DSO beginnen. Een mooi afscheid ook voor trainer Bert de Best. ,,Dit is ongelooflijk, van zo’n afscheid kun je alleen maar dromen”, liet hij weten. Komend seizoen gaat hij bij DSO verder als technisch manager en wordt als hoofdtrainer opgevolgd door Dennis Olman. Na afloop werden de spelers en begeleiding één voor één op het bordes van het clubgebouw geroepen en mochten daar uit handen van burgemeester Michel Bezuijen en namens de KNVB Kees Wenneker de medailles en kampioensschaal in ontvangst nemen.