Tweede Divisie: Excelsior Maassluis moet ondanks winst vrezen voor nacompetitie

Excelsior Maassluis is aan een goede eindsprint bezig. Na de 3-1 winst op degradant OFC, vorige week, werd dit weekend Jong Sparta ‘aan de ketting gelegd’: 3-2. Desondanks moeten de ‘Tricolores’ nog altijd vrezen voor de nacompetitie voor lijfsbehoud in de Tweede Divisie.

Tekst: Hans Kulk

Het kan vriezen en dooien in de Tweede Divisie. Kijk maar bovenin. AFC had een simpel uitduel voor de boeg tegen het gedegradeerde OFC, maar speelde gelijk (1-1), waardoor Katwijk nu dé kanshebber is voor de titel. Beide ploegen staan in punten gelijk (68), maar het doelsaldo van de Katwijkers is stukken beter (+37 om +29). Komend weekend valt tijdens de laatste speelronde de beslissing.

Ontlopen

Wat heeft dit met Excelsior Maassluis te maken? Komend weekend is de ploeg van coach Steye Jacobs dé tegenstander van AFC, dat zal vechten voor haar laatste kans om de titel alsnog in de wacht te slepen. Maar dat is vanzelfsprekend niet het enige. De ‘Tricolores’ reizen niet af naar Amsterdam om zich te laten afslachten. Sterker nog, de tweede divisionist uit Maassluis vecht óók voor haar laatste kans, het wil dolgraag de nacompetitie onderin ontlopen.

Lat

Dit weekend boekten Jacobs en consorten de tweede overwinning op rij, maar ondanks deze zege staan de Maassluissenaren nog altijd op een nacompetitieplek. De thuisclub startte voortvarend aan het duel met Jong Sparta. Binnen vijf minuten kon Pieter Langedijk (foto) de score al openen, maar hij miste een strafschop. Na een half uur werd het toch 1-0. Redouan Omar Ouali was trefzeker voor de gastheren. Diezelfde Ouali had in de slotseconden van de eerste helft ook de 2-0 op zijn pantoffel, maar hij raakte de lat.

‘Reddende engel’?

In de tweede helft bouwden Pieter Langedijk (2-0) en Bram Wennekers (3-0) de score verder uit en leek het duel beslist. Jong Sparta dacht daar echter anders over en kwam in de laatste zes minuten van de officiële speeltijd tot 3-2 terug. Doelman Tom Boks voorkwam zelfs nog de gelijkmaker.

Nog één duel te gaan voor de ‘Tricolores’, uit dus bij AFC in Amsterdam. De ploeg van Jacobs staat op 38 punten, één minder dan TEC dat afsluit tegen het inmiddels veilige Scheveningen en twee op Kozakken Boys. Die ploeg treft aanstaande zaterdag, op het veld van Excelsior Maassluis, Jong Sparta.

Toeval bestaat niet, maar wordt Jong Sparta, in Maassluis, de reddende engel voor de ‘Tricolores’? Het zou een mooie afsluiting zijn van een grillig seizoen.

Lees verder