O23 4H: FC Zoetermeer kampioen na zege op Soccer Boys, DSO verslaat DSVP

Na een ruime zege op Soccer Boys kon bij FC Zoetermeer het feest losbarsten om het kampioenschap te vieren. DSO moest genoegen nemen met de tweede plaats ondanks een dikke overwinning op DSVP. OLIVEO won de streekderby van sv Nootdorp met klein verschil.

Soccer Boys O23 – FC Zoetermeer O23

FC Zoetermeer had aan een punt voldoende tegen Soccer Boys om de titel veilig te stellen. Bjorn Dijk opende de score voor de formatie van trainer Ferdy Macnack (foto) in Bleiswijk. Na een doelpunt van de thuisclub werd de rust bereikt met een 1-2 stand op het scorebord. Jay Koegler scoorde voor FC Zoetermeer. In de tweede helft hadden de bezoekers een veldoverwicht en konden dat ook in doelpunten uitdrukken. Ted Lieffering, Micheal Minquel en Jay Koegler zorgden voor een 1-5 overwinning en het kampioenschap.

DSO O23 – DSVP O23

DSO hoopte nog op een misstap van FC Zoetermeer om alsnog aanspraak te maken op de titel. Het duel tegen DSVP werd in een duidelijke 5-0 overwinning omgezet. Walid Kadri met drie treffers en Jordi Mail met twee doelpunten eisten een hoofdrol voor zich op. De overwinning bracht uiteindelijk niet de gehoopte eerste plaats.

OLIVEO O23 –sv Nootdorp O23

In een duel waar niets meer op het spel stond, keken beide teams de kat uit de boom. OLIVEO was gebrand op revanche na het verloren uitduel. In de eerste helft van de sportieve wedstrijd kreeg OLVEO twee keer een goede kans, maar de rust werd bereikt zonder treffers. In de tweede helft was OLIVEO de gelukkigste. Koen Laarhoven legde de bal achter de defensie van sv Nootdorp waar Daan Thermoshuizen opdook en de 1-0 binnen schoot. sv Nootdorp dacht daarna ook nog te scoren, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.