Zondag Vierde Divisie: HBS wint in laatste thuisduel simpel van Heino

HBS heeft het voorlaatste competitieduel in de Vierde Divisie A simpel gewonnen. Op sportpark Craeyenhout versloeg de ploeg van Ekrem Kahya Heino met 3-0. Komend weekend wacht in Haren (Groningen) Be Quick 1887 als laatste opponent. Daarna start voor de ‘Kraaien’ de nacompetitie voor promotie naar de Derde Divisie.

Tekst: Hans Kulk           |      Foto’s: Aad van der Knaap

Na het verlies van vorige week tegen RKAVV (3-2 – red.) heeft HBS de focus volledig verlegd naar de nacompetitie. Waarom? Voor de ‘Kraaien’ valt er in de competitie namelijk niets meer te ‘snaaien’. Het duel zondagmiddag op sportpark Craeyenhout tegen Heino, kon dan ook meer als voorbereiding op het spreekwoordelijke toetje, de nacompetitie voor promotie naar de derde divisie, worden gezien.

Het plichtmatige duel werd door de zwarthemden overigens ruim gewonnen. Luca van Leeuwen (1-0), Mathijs Harthoorn (2-0) en Jasper Hooft (3-0) verzorgden de treffers voor de ploeg van Ekrem Kahya. Voor het laatste reguliere competitieduel reizen de ‘Kraaien’ aanstaande zondag naar Haren in de provincie Groningen, waar Be Quick 1887 de tegenstander is.

De technische staf van HBS kan dan de laatste puntjes op de i zetten, alvorens de ‘reis’ naar de Derde Divisie wordt ingezet. De rechtstreekse vlucht naar die Derde Divisie mag dan zijn mislukt, de grenzen zijn nog altijd open. Via een omweg, dat wel. Maar dat zal de staf en ‘bemanning’ van HBS verder een worst zijn. Als de bestemming, de Derde Divisie, uiteindelijk maar wordt gehaald.

HBS heeft ook nog de kans de finale te halen van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup, waarvoor buurman Quick zich al heeft geplaatst. Dinsdag aanstaande (23 mei) speelt HBS de halve eindstrijd van het toernooi op sportpark Houtrust tegen Tweede Divisionist Scheveningen (aanvang 20.00 uur, toegang vrij).

Lees verder