Zondag Derde Divisie: TOGB verwent publiek bij laatste thuiswedstrijd seizoen

TOGB heeft de thuiswedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer met duidelijke cijfers gewonnen. Het team van vertrekkend trainer Mark Schuur was met 6-1 te sterk voor nacompetitie-kandidaat JOS Watergraafsmeer. Al na drie minuten nam JOS Watergraafsmeer via Tim Plemper een 0-1 voorsprong. Voor de pauze scoorde TOGB viermaal, waardoor het halverwege al 4-1 voor TOGB stond. Na de thee wist TOGB nog tweemaal te scoren, waarmee nacompetitie voor JOS Watergraafsmeer zo goed als zeker lijkt.

Tekst & foto’s: Ron Fruining

De Amsterdamse formatie wist als belangrijke kandidaat voor de nacompetitie, dat het moest winnen van TOGB om dat ‘toetje’ te ontlopen. De Amsterdammers gingen voor succes en verzilverden de eerste de beste mogelijkheid via Tim Plomper: 0-1. Een minuut later was de stand alweer gelijk. Na fantastisch voorbereidend werk van Youri de Winter, stond Merick Heintjes op de juiste plek om de 1-1 in het Amsterdamse doel te schieten.

TOGB speelde 3-4-3 waardoor er veel ruimte lag om te voetballen. Een snelle aanval over de linkerkant belandde bij Youri de Winter. De Winter passeerde zijn directe tegenstander en stuurde Anthony Slierendrecht weg. Met een aantal mooie lichaamsschijnbewegingen creëerde Slierendrecht ruimte voor zichzelf, om vervolgens doelman Edwin Sudibyo te passeren: 2-1. Vijf minuten later mochten de TOGB-supporters alweer juichen. Na voorbereidend werk van Merick Heintjes, schoot Youri de Winter de 3-1 binnen.

Met nog vijf minuten te gaan in de eerste helft trakteerde TOGB de toeschouwers op een mooie aanval. Dean Zandbergen stoomde op links op en stuurde Youri de Winter op avontuur. De Winter verlegde het spel naar de andere kant van het veld waar Jay Zandbergen de bal controleerde en vervolgens uithaalde. De poging verdween over het JOS-doel. Voor de pauze vergrootte Anthony Slierendrecht de zorgen voor de Amsterdammers. Na een dieptepass van Finn Ameling op Dean Zandbergen, zag de laatste Slierendrecht naar binnen komen. Zandbergen bediende Slierendrecht die vervolgens de 4-1 binnenschoot.

Na de pauze wachtte TOGB af. Het liet de Amsterdammers aan de bal. Tot de eigen zestien, want daar gaven Wouter Vermeer en Glenn Zandbergen het sein om in te grijpen. Zo slaagde TOGB erin de aanvalsdrang van de Amsterdammers te ontzenuwen. Via Leroy Zwarteveld, Merick Heintjes, Youri de Winter en aanvoerder Jay Zandbergen creëerde TOGB ook in het tweede bedrijf prima kansen. Het afronden door de TOGB-aanvallers lukte alleen nog niet.

Met nog iets meer dan een kwartier te gaan, kreeg Dean Zandbergen de bal op de rechterflank ingespeeld door de ingevallen Max le Fevre. Zandbergen stoomde op en schoot de 5-1 achter JOS-doelman Edwin Sudibyo. Dezelfde Zandbergen kreeg vlak voor tijd een strafshop te nemen. Hij werd randje zestien ten val gebracht door Jonathan Richard, die voor deze overtreding ook geel gepresenteerd kreeg van scheidsrechter Van Zuillichem. Zandbergen schoot de toegekende penalty onberispelijk binnen: 6-1.

Na het laatste fluitsignaal werd TOGB samen met de JO16-1 gehuldigd voor het winnen van de Voetbal Rijnmond Cup. Ook werden de jeugdkampioenen in het zonnetje gezet. Tot slot werd Mark Schuur bedankt voor het prima werk dat hij samen met zijn staf heeft afgeleverd. Schuur werd in zijn eerste seizoen kampioen in de Hoofdklasse en won in zijn tweede seizoen de Voetbal Rijnmond Cup. Volgende week wordt in het laatste duel uit bij Quick, bepaald wat de eindklassering in de Derde Divisie wordt.

 

 

 

Lees verder
Net binnen