FC Skillz slaat dubbelslag met aantrekken Mo Ouarakki en Shwendell Cijntje

Vlak na het binnenhalen van het kampioenschap in de tweede klasse onderstreept FC Skillz haar ambities met het aantrekken van Mo Ouarakki en Shwendell Cijntje. Beide spelers zijn afkomstig van eersteklasser sv Nootdorp.

Mo Ouarakki heeft voor zijn jonge leeftijd al een ontzagwekkend voetbal CV. Zo speelde hij in de jeugd van Laakkwartier, waarop hij op zeer jonge leeftijd al zijn debuut in het eerste van Laakkwartier heeft mogen maken. Dit waarbij menig (Haags) voetbalkenner wellicht nog Mo’s winnende doelpunt in de finale van de promotie/degradatiestrijd kan herinneren.

Ouarakki met links trainer Oussama Bekkaoui en rechts voorzitter Terry Konings

Na zijn tijd bij Laakkwartier maakte hij met de leeftijd van 18 jaar – een tot op heden historische – overstap naar de toenmalige derde divisionist FC Lienden. Na FC Lienden speelde hij enkele seizoenen op sportpark Houtrust voor tweede divisionist Scheveningen om vervolgens voor dit seizoen te hebben gespeeld voor sv Nootdorp.

Bewondering

,,Met bewondering volg ik de ontwikkeling van FC Skillz in het Haagse amateurvoetbal. Eén van de voornaamste redenen voor mijn overstap is het feit, dat ik het idee heb, dat de voetbalfilosofie enorm bij mij zal passen. Dit in combinatie met de professionele organisatie van de club, maakt dat ik enorm veel zin heb om met FC Skillz de ontwikkeling door te trekken in de eerste klasse”, aldus Mo Ouarakki.

Shwendell Cijntje

Ook Shwendell Cijntje is geen onbekende in de regio en staat los van zijn creativiteit bekend om zijn multifunctionaliteit als voetballer. Het ‘voetbalboek’ van de balvaardige Cijntje kent tot dusver regioclubs zoals RKAVV, Te Werve en sv Nootdorp, daar hij zelfs internationale ervaring heeft mogen opdoen bij het Zweedse KSF Prespa Birlik, uitkomende in de Zweedse Tweede Divisie.

Cijntje te midden van trainer en voorzitter

,,Ik hoop mijn liefde voor de bal ook te kunnen etaleren bij FC Skillz. Als ik zie hoe de club en de spelers zich wekelijks presenteren, is dat iets waar ik ook graag deel vanuit wil maken. Dat ik dit samen met Mo kan doen, is daarbij alleen maar een geweldige bijkomstigheid gezien het een hele goede vriend van me is”, zegt Shwendell Cijntje trots.

Lees verder