Warming-up zaterdag 3A/3B: Stompwijk’92 kan directe degradatie nog ontlopen

In de derde klasse A is de kampioen inmiddels ook bekend. Nieuwkoop, dat ook de districtsbeker won, speelt komend seizoen in de tweede klasse. In de derde klasse B zijn de meeste beslissingen al gevallen. Monster is kampioen, SV Zuid West DH en sv Madestein zijn gedegradeerd.

Tekst: Hans Kulk

3e klasse A

In de derde klasse A is de kampioen inmiddels ook bekend. Nieuwkoop, dat ook de districtsbeker won, speelt komend seizoen in de tweede klasse. De regioclubs DWO en Blauw Zwart wonnen hun duels, Stompwijk’92 speelde gelijk tegen directe concurrent SCW.

Voor Blauw Zwart staat er in competitieverband niets meer op het spel. De ploeg van Alan Campfens  is namelijk al verzekerd van de nacompetitie voor promotie. Zij wonnen de tweede periode. Het duel met Oegstgeest wordt dus slechts een opwarmertje voor het spreekwoordelijke toetje. Omdat nummer twee Aarlanderveen ook al een periodetitel op zak heeft, is DWO nog in de race om de periodetitel van kampioen Nieuwkoop over te nemen. Er zal dan wel van VVSB, in Noordwijkerhout, gewonnen moeten worden. Bij verlies is Koudekerk waarschijnlijk de gelukkige.

Onderin kan Stompwijk’92 nog directe degradatie voorkomen. Erik van Manen (foto) en consorten moeten dan winnen bij Aarlanderveen, daarnaast mag Sporting Leiden niet winnen bij RKDES.

Spanning verzekerd in de derde klasse A.

3e klasse B

In de derde klasse B zijn de meeste beslissingen al gevallen. sc Monster is kampioen, sv Zuid West DH en sv Madestein zijn gedegradeerd, terwijl sv Houtwijk, Laakkwartier en Te Werve nacompetitie voor behoud spelen.

De enige ‘prijs’ in de derde klasse B die nog niet is verdeeld, is de eerste periode. Kampioen sc Monster won deze. Wie de nummer twee achter deze ploeg wordt, wordt zaterdagmiddag bekend. Verburch (45 punten) speelt een thuisduel tegen Naaldwijk, terwijl LYRA (44 punten) een uitduel speelt bij de winnaar van de tweede periode, oftewel Duindorp SV. De rest van de duels kunnen eigenlijk schriftelijk worden afgedaan. MVV’27 versus KMD, Zuid West DH – Laakkwartier, Schipluiden – Te Werve en sv Madestein –sc  Monster.

Wie lacht het hardst zaterdagmiddag? Verburch of toch LYRA?

Lees verder