Warming-up 3e Divisie (zo): Paul van der Zwaan (Quick): ,,Winnen is een hele uitdaging”

Quick leek op weg naar het winnen van de derde periode. Helaas was OJC Rosmalen afgelopen zondag een struikelblok. Toch zijn de Haantjes nog in de race als gewonnen wordt van TOGB en Groene Ster komende zondag niet wint. Op eerste pinksterdag wordt ook afscheid genomen van zes Quick-selectiespelers.

Tekst: Pieter Donath

Eerst zal gewonnen moeten worden van de huidige nummer acht in de stand, TOGB uit Berkel en Rodenrijs. Na zeven wedstrijden stond Quick bovenaan in de derde periode, maar na drie wedstrijden (een gelijkspel en twee nederlagen) is alles anders. Het Limburgse Groene Ster, het hele seizoen degradatiekandidaat, is een indrukwekkende inhaalrace begonnen. Door de winst afgelopen zondag op degradant vv Dongen speelde het zich veilig en rukte op naar de eerste plaats in de stand van de derde periode. Met één punt voorsprong op Quick dat het nu niet meer in eigen hand heeft.

Frank van der Heiden

Tegenstander TOGB kent een prima debuut in de Derde Divisie en zal ongetwijfeld haar sportieve plicht doen, dus Quick krijgt het zeker niet cadeau. Het is ook de afscheidswedstrijd (laatste officiële competitiewedstrijd voor Quick 1) van Steven de Kruijf en Frank van der Heiden. Samen goed voor meer dan 400 wedstrijden in Quick 1 en zij worden onderscheiden met de Bronzen Haan. Tevens wordt afscheid genomen van Giovanni Linnenbank (wordt trainer van Laakkwartier), Nabil Haddadi (naar FC Rijnvogels), Issac Dijkhuizen en Enoch George (beiden ADO Den Haag).

Trainer Paul van der Zwaan (foto) rekent erop dat de nacompetitie bereikt wordt en vindt het teleurstellend dat verloren werd van OJC Rosmalen.

Is de kans op spelen nacompetitie na de nederlaag tegen OJC Rosmalen nu erg klein?

,,Het was een grote teleurstelling. Waar we de periode naar ons toe hadden moeten trekken, zijn we er door de nederlaag eigenlijk opeens weer ver vanaf. We staan slechts één punt achter maar het feit dat je het niet meer in eigen hand hebt is teleurstellend. Op zich speelden we niet eens heel slecht maar ook niet top, het leek wat geremd. Komt bij dat OJC, op z’n Brabants laag speelde, waardoor er weinig ruimte was. Als je dan niet in je beste doen bent is het lastig dit te doorbreken. We gaan er van uit nog steeds kans te hebben op de nacompetitie en daarvoor moet er dan wel gewonnen worden van TOGB.”

Staat de wedstrijd tegen TOGB in het teken van de periodestrijd of van het afscheid van zes spelers?

,,Winnen is op zich een hele uitdaging, maar het is onze enige mogelijkheid om nog een kans te hebben op de periode. Wij zijn ervan overtuigd dat het nog steeds kan en zullen alles op alles zetten om in de race te blijven. Dat we dan afhankelijk zijn van de wedstrijd van Groene Ster tegen Hercules is een gegeven waar we na het afgelopen weekend niets meer aan kunnen veranderen. Feit is dat winnen het enige is dat we nog kunnen doen. Als het niet lukt is het de laatste thuiswedstrijd van de stoppende Steven en Frank. Ik ga er echter ervan uit dat het niet hun laatste thuiswedstrijd wordt.”

Lees verder