Zaterdag Vierde Divisie: FC ’s-Gravenzande wint moeizaam van De Dijk

De laatste competitiewedstrijd van dit seizoen was het Amsterdamse De Dijk de tegenstander van FC ’s-Gravenzande. De bezoekers zijn al het hele seizoen hekkensluiter in de Vierde Divisie A en zijn enkele weken geleden al gedegradeerd. FC ’s-Gravenzande speelde een heel wisselvallig seizoen met soms prima wedstrijden, afgewisseld met hele matige.

Tekst: Jan Hoogenraad         |      Foto’s: Pieter Vermeer

Daar ligt voor komend seizoen een flinke uitdaging voor de nieuwe hoofdtrainer Mike Jonk, want dat zal, zeker straks met de samenvoeging van de zaterdag en zondag Vierde Divisie, veel beter moeten worden.

Alhoewel FC ’s-Gravenzande bijna de hele wedstrijd de bovenliggende partij was, werd er in de eerste helft niet gescoord. In het eerste kwartier kreeg Yuri Westhoff enkele prima mogelijkheden om te scoren, maar hij wist het niet af te maken. Eerst schoot hij de bal tegen De Dijk doelman Clé Vos de Mooij, terwijl hij de hoek voor het uitkiezen had en kort hierna stond hij weer vrij voor het doel, maar kwam niet tot een schot. Een pass van Frank Broos op Yuri Westhoff bleef ook zonder resultaat, hij raakte de bal niet goed. In het verdere verloop van de eerste helft maakte FC ’s-Gravenzande maar bitter weinig klaar, al kan als ’verzachtende’ redenen worden aangevoerd dat om uiteenlopende redenen enkele spelers ontbraken. Maar ook De Dijk bakte er niets van. Een vrije trap van in de 25e minuut van Brian Groothuesheidkamp ging over en een schotje van Obed Kwofie was veel te zacht om doelman Edgar Leerdam in de problemen te brengen.

De tweede helft was niet veel beter, het was uiteindelijk na bij na een uur spelen Roy van Beek die een keer kon uithalen en de doelman kansloos liet: 1-0. Ook nu weer de thuisploeg die veelal op de helft van de tegenstander te vinden was, maar eigenlijk geen echte kansen kreeg. Op aangeven van invaller Nick Ruigrok was er nog een kansje voor Angelo Zwirs, maar hij schoot naast en ook Yuri Westhoff wist het niet af te maken op een pass van Nick Ruigrok. In de slotfase nog twee mogelijkheden. Invaller Casper Zwaanswijk schoot eerst veel te zacht in en even later wisten zowel Yuri Westhoff als Casper Zwaanswijk het niet af te maken. De Dijk probeerde in het laatste kwartier nog wel langszij te komen, maar een echt kans leverde dat niet op. Een wedstrijd om snel te vergeten.

Kloetinge werd vorige week al kampioen, ODIN’59, Capelle en Smitshoek gaan nacompetitie spelen voor promotie. De Dijk en De Jodan Boys degraderen rechtstreeks en Spijkenisse en WNC gaan spelen om ook volgend seizoen in de Vierde Divisie uit te mogen komen.

Na afloop van de wedstrijd werd afscheid genomen van Daan van Unen, die vertrekt naar Zweden voor studie en trainer Richard Middelkoop. Ook werd het contract ondertekend met de nieuwe trainer voor volgend seizoen Mike Jonk.

Dinsdag 30 mei speelt FC ’s-Gravenzande nog de halve finale in de strijd om de Flynth Westland Cup tegen vv Maasdijk op het terrein van vv Naaldwijk, aanvang 19.30 uur.