Tweede Divisie: Excelsior Maassluis kan opgelucht op vakantie

Eind goed al goed voor Excelsior Maassluis. De ploeg van trainer Steye Jacobs, die tussentijds de taken van Dogan Corneille overnam, handhaafde zich zaterdagmiddag in de Tweede Divisie. In Amsterdam werd AFC op 0-0 gehouden.

Tekst: Hans Kulk     

Het zag er gedurende het seizoen niet goed uit voor Excelsior Maassluis. De tegenvallende resultaten zorgden er ook voor dat Dogan Corneille een stapje terugdeed bij de Tweede Divisionist. De voor komend seizoen aangetrokken Steye Jacobs (was trainer van Onder 23) werd overgehaald om al eerder in te stappen bij de Maassluissenaren. Desondanks bleven de ‘Tricoleres’ onderin bungelen. Direct degraderen was nagenoeg uitgesloten, maar nacompetitie voor behoud in de Tweede Divisie kwam akelig dichtbij.

Zekerheid

Pas op de laatste speeldag zou Excelsior zekerheid krijgen over haar status. Veilig of nacompetitie, het kon nog alle kanten op. Nadeel was dat de Maassluissenaren op bezoek moesten bij AFC, dat nog kansrijk was voor de titel. Een verloren zaak. De ‘sterren’ besloten anders.

AFC, de laatste weken al niet meer in goeden doen, wist het doel van Tom Boks, die overigens geblesseerd uitviel, Tobias van der Kleij (foto) verving hem, niet te verschalken. Maar omdat ook de bezoekers uit Maassluis niet scoorden, was de 0-0 eindstand nog geen garantie voor lijfsbehoud.

Goede nieuws

Het goede nieuws kwam vervolgens uit Tiel waar directe concurrent TEC verloor van Scheveningen (1-2). Door het gelijke spel in Amsterdam verzekerde Excelsior Maassluis zich van weer een jaar Tweede Divisie. Overigens niet op basis van meer punten dan TEC, ook niet op basis van het doelsaldo, dat was met minus 19 exact hetzelfde, maar op basis van het aantal gescoorde doelpunten. De ‘Tricolores’ maakten er 50, de Tielenaren ‘slechts’ 41.

Excelsior Maassluis kan op vakantie!

Lees verder