Nathan Aké enige regiospeler in Oranje, De Mos voorspelt keeperskeuze

Ronald Koeman heeft zijn Oranje-selectie voor de eindronde van de Nations League bekendgemaakt. De bondscoach nam 26 spelers op in zijn groep en daartoe behoort ook Nathan Aké, de enige speler afkomstig uit deze regio.

,,Deze finaleronde van de Nations League is een kleine eindronde en zo benaderen wij hem ook”, liet Koeman in de media weten. ,,We moeten dus rekening houden met blessures en afvallers. Omdat we aan het einde van het seizoen zitten, is het lastig om spelers last-minute op te roepen. Daarom hebben we ervoor gekozen om 26 spelers uit te nodigen. Dat geeft ons de mogelijkheid om eventuele personele problemen op te vangen.”

Doelverdedigers

De drie doelverdedigers zijn Justin Bijlow, Mark Flekken en Andries Noppert. En dus geen Jesper Cillessen meer. Hagenaar Aad de Mos (foto) gaf zaterdag bij ESPN al aan, dat Koeman er goed aan zou doen de doelman van NEC niet meer te selecteren. ,,Het is klaar met Cillessen: mooie carrière, maar nu is het einde oefening”, liet De Mos weten. Cillessen verdedigde in de laatste interlandperiode het Oranje-doel tegen Frankrijk (4-0 verlies) en Gibralter (3-0 winst).

Maar wat Aad de Mos betreft was een selectie van Cillessen niet nu niet meer aan de orde. ,,Hij heeft alles bereikt en is alleen maar slechter gaan keepen. Hij heeft een mooie carrière gehad. Nu komt er een nieuwe generatie aan.”

Programma

Nederland speelt op 14 juni in De Kuip in de halve finale van de Nations League tegen Kroatië. Vier dagen later volgt een duel met Italië of Spanje. Als Oranje de finale haalt, speelt het opnieuw in Rotterdam. De wedstrijd om de derde plaats wordt afgewerkt in De Grolsch Veste.

Lees verder