Dennis den Turk maakt staf selectie FC Zoetermeer compleet

Met de komst van de 53-jarige Dennis den Turk heeft aantredend Hoofdtrainer Martijn de Zoete zijn staf compleet. Afgelopen week zijn in bijzijn van assistent-trainer Mario Chow en Peter Nauman en Peter Lieffering, beiden Voetbalzaken, de handen geschud met Dennis den Turk voor de functie van assistent-trainer, samen met Mario Chow. Op de foto Martijn de Zoete en Dennis den Turk.

,,Ik ben enorm blij dat Dennis ervoor heeft gekozen om zijn schat aan ervaring als speler van Ajax, AZ, De Graafschap, ADO Den Haag en Quick Boys met FC Zoetermeer te delen. Na zijn laatste wedstrijd bij Quick Boys is Dennis zich gaan richten op zijn trainerscarrière, die bijna net zo indrukwekkend is als zijn loopbaan als speler. Vijf jaar bij AZ, twee jaar bij ADO en na een avontuur in het buitenland zes jaar bij Forum Sport. Afgelopen jaar was hij hoofdtrainer van FC Boshuizen en nu komt hij FC Zoetermeer helpen”, meldt Martijn de Zoete.

Specialistisch

Peter Nauman legt uit: ,,Met Martijn en Mario hebben we bewust gekozen om een relatief jonge staf de verantwoording te geven voor ons eerste elftal. Daar hebben wij 100% vertrouwen in, zeker met de komst van enkele terugkerende ervaren spelers. Met Dennis hebben we er een ervaren man bij die specialistisch zal worden ingezet. Martijn en Dennis kennen elkaar al een aantal jaar en samen hebben we de afgelopen weken gesprekken gevoerd over de wijze waarop Dennis kan bijdragen aan de ambitie van onze club.”

Helpen

,,Ik wilde een jaartje gewoon genieten, niets doen, een keertje op vakantie met mijn vrouw, kijken bij mijn dochter die speelt bij Ajax of bij mijn andere dochter Bibi, of iets leuks doen met de kleinkinderen. Toen kwam ik via Martijn in gesprek met de beide Peters van Voetbalzaken en duurde het niet heel lang voordat ik overtuigd was dat ik deze mooie club, Martijn en Mario, kan helpen. Die vakantie gaat er gewoon komen en ook langs de lijn bij mijn dochter zal ik te zien zijn. Kortom, ik heb mooie afspraken gemaakt met Martijn, Mario en Voetbalzaken”, aldus Dennis den Turk, die zin heeft in dit nieuwe avontuur.

Lees verder