Nacompetitie zaterdag 4e/5e klasse: Twee Haagse onderonsjes op programma

Op zaterdag gaat de nacompetitie van start met als inzet zes plaatsen in de vierde klasse. In de eerste ronde komen herkansers RAS, VCS en KSD/Marine in actie. Ook vijfdeklasser Quick hoopt een plek een niveau hoger te bemachtigen.

Tekst: Roland van der Linden

RAS – KSD/Marine

Beide teams eindigden in de competitie net boven de degradatiestreep in de vierde klasse en moeten nu vechten voor lijfsbehoud. Het belooft een spannend duel te worden aan de Albardastraat. De thuisploeg kon in 4C alleen Quick Steps, Semper Altius en HPSV onder zich houden, maar boekte wel negen overwinningen in de reguliere competitie. De bezoekende club van trainer Henk Baggerman (foto) kon maar vijf zeges noteren. De verliezer van dit duel degradeert naar de vijfde klasse. De winnaar bindt de strijd aan met GSC ESDO.

VCS – Quick (za)

VCS kon zich net niet veilig spelen. De achterstand op ODB bedroeg maar een punt en ook sv Loosduinen (2 punten) en sv Erasmus (3 punten) eindigden maar net boven de gevarenzone. Quick debuteerde dit seizoen in de vijfde klasse en plaatste zich meteen voor het competitietoetje. VCS zal haar handen vol hebben aan de ambitieuze Haantjes van coach Benny Oosterwijk. De winnaar van het duel speelt in de finale tegen de winnaar van het duel tussen NOCKralingen en Moordrecht.

Lees verder