Nacompetitie zaterdag 3e/4e klasse: Te Werve opent tegen ROHDA’76

De clubs uit de derde en vierde klasse die in de eerste ronde uitkomen moeten daarna nog twee speelrondes overleven om een plaats in de derde klasse te bemachtigen. Te Werve vangt de strijd aan tegen ROHDA’76. Plaatsgenoot Vredenburch begint met een uitduel bij FC Maense.

Tekst: Roland van der Linden

Te Werve – Rohda’76

De formatie van trainer Huib van Oostrom Soede hoopt een teleurstellend seizoen positief af te sluiten. De Rijswijkers verzuimen vaak in hun duels de kansen te benutten en zullen nu op scherp moeten staan tegen ROHDA’76. De tegenstander uit Bodegraven kwam uit in 4B en eindigde op een vierde plaats.

FC Maense – Vredenburch

Voor Vredenburch begint de nacompetitie meteen met een lastige opgave. De Rijswijkse club start met een uitduel bij FC Maense in Rotterdam, dat in 3C met een tiende plaats maar twee punten boven de rechtstreekse degradatieplaatsen eindigden.

OHVV – FC Zoetermeer

Ook FC Zoetemeer moet de strijd aanbinden met een ploeg die in de derde klasse met een tiende plaats genoegen moest nemen. Trainer Leroy Vaes reist met zijn mannen naar Oudenhoorn voor de confrontatie met OHVV.

Stompwijk’92 – Maasdijk

In een regionaal onderonsje vecht Stompwijk’92 voor lijfsbehoud na een spannend seizoen. De ploeg van trainer Erik van Manen (foto) wist op de slotdag net directe degradatie te voorkomen. Maasdijk kende in 4E juist een prima seizoen met een vierde plaats als resultaat. Het duel vindt plaats op Sportpark De Meerhorst in Stompwijk.

Laakkwartier – SJZ

Laakkwartier degradeerde vorig seizoen uit de zondag tweede klasse en moet nu de strijd aangaan om niet weer een niveau af te dalen. De Haagse ploeg begint, met ook Sjaak Polak op de bank, met een thuisduel tegen SJZ. De club uit Zoeterwoude eindigde met 46 punten op een derde plaats in 4A.

VDL – BMT

Met een fantastische eindsprint eindigde VDL in 3D in de derde periode bovenaan. De club uit Maassluis kon de periodetitel niet in ontvangst nemen omdat de club zich niet rechtstreeks kon handhaven. De succesvolle reeks betekende wel dat VDL van de laatste plaatst naar de elfde positie steeg. VDL mag het nu opnemen tegen het sterke BMT. De Haagse ploeg speelde in 4C een ijzersterk seizoen met maar liefst zeventien overwinningen.

 

Lees verder