Nacompetitie 1e/2e klasse: sv Den Hoorn en HVV gaan voor behoud

sv Den Hoorn en HVV gaan de strijd aan in de nacompetitie om een plaats in de eerste klasse te behouden. SVC’08 daarentegen hoopt via dat competitietoetje promotie van de tweede naar de eerste klasse te bewerkstelligen.

Tekst: Ton Beije

HVV komt op De Diepput binnen de lijnen tegen Alphia. De mannen van trainer André Wetzel moeten de winst in eigen huis houden om de tweede ronde te bereiken. Bij winst gaan de Kroonleeuwen volgende week zaterdag op bezoek bij DONK in Gouda.

Klus

SVC’08 gaat een visite afsteken bij Spartaan’20 in Rotterdam. Het zal een zware klus worden voor het team van vertrekkend trainer Jeffrey Frijters, die nog steeds graag afscheid neemt met een prijs in handen. SVC’08 weet, dat het bij een gunstig resultaat (lees: winst) volgend weekend in Nootdorp moet aantreden tegen RKDEO.

Vertrouwen

Dan sv Den Hoorn, dat het afgelopen seizoen zo goed begon, maar gaandeweg steeds minder ging draaien. Ook trainer John Hage moest tussentijds vertrekken en de nacompetitie om een plek in de eerste klasse te behouden is het resultaat van zo’n minder seizoen. Toch gaat Oscar Laguna Burgos (foto) (die na het vertrek van Hage de technische scepter zwaait) met een goed gevoel die nacompetitie in: ,,Jazeker, wij gaan met vertrouwen de nacompetitie in. De afgelopen drie weken hadden we twee goede overwinningen tegen Forum Sport en Voorschoten’97.”

Eigen niveau

sv den Hoorn speelt thuis tegen VVGZ. Laguna Burgos: ,,Ik weet nog niet heel veel van onze tegenstander. Ik hou me op dit moment ook liever met mijn eigen ploeg bezig en als wij ons niveau halen, dan moeten we in staat zijn om te winnen. Dit soort finalewedstrijden staan op zich, maar nogmaals ik denk dat wij klaar zijn en heb er alle vertrouwen in.”

sv Den Hoorn moet het doen zonder Peterson Schenkels en Felix Nijman, verder is iedereen fit. Uiteraard ook van deze drie duels (HVV-Alphia, Spartaan’20-SVC’08 en sv Den Hoorn-VVGZ) later op deze website verslagen en foto’s.

 

Lees verder