UEFA Women’s Champions League: FC Barcelona klopt VfL Wolfsburg

UEFA Women’s Champions League finale in Eindhoven zet bezoekersrecord vrouwenvoetbal in Nederland op 33.147. Daarmee is in het stadion van PSV een nieuw bezoekersrecord voor het vrouwenvoetbal in ons land neergezet.

FC Barcelona won in Eindhoven met 3-2 van VfL Wolfsburg. De finale kende een Nederlands tintje aan de zijde van VfL Wolfsburg met de inbreng van Jill Roord, Lynn Wilms en Dominique Janssen.

Binnen de meting van toeschouwersaantallen wordt gewerkt met twee parameters: het aantal vergeven kaarten en het aantal mensen dat de wedstrijd daadwerkelijk bezoekt. Bij laatstgenoemde wordt de ‘no show’ – aantal mensen dat wel een kaartje heeft, maar niet komt opdagen – verrekend.

Scherper

Het bezoekersrecord voor aantal vergeven kaarten werd eerder dit jaar scherper gesteld door de wedstrijd Ajax – Feyenoord in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Voor deze ontmoeting in de Johan Cruyff ArenA werden 33.742 kaarten verkocht. Het bezoekersrecord stond tot vandaag op naam van de OranjeLeeuwinnen. Bij de wedstrijd Nederland – Australië in 2019 werden 30.640 bezoekers geteld.

(Bron: KNVB – Foto: Orange Pictures)

 

Lees verder