Nacompetitie zondag 3e/4e klasse: SVH degradeert na nipt verlies tegen DHSC

Voor de ploeg van trainer Tom Hesselink leverde de nacompetitie niet het gehoopte resultaat op. Door een nederlaag in de slotfase tegen DHSC degradeert SVH naar de vierde klasse. SVH komt komend seizoen uit in het zaterdagvoetbal.

Tekst: Roland van der Linden        |       Foto’s: Alex Pronk

Bij SVH ontbrak doelman Anass el Makkaoui, die vorige week zijn vingers brak in het duel met Roda’46. In de vierde minuut kreeg SVH haar eerste kans, maar de bal werd weggetikt. Vier minuten later werd een schot van Rayvano van Alphen uit de kruising gehaald door de doelman van DSHC. Uit hun eerste aanval scoorden de Utrechters de openingstreffer. In de elfde minuut was Abdelilah Laghmari trefzeker: 0-1.

Met bijna een half uur op de klok kwam SVH op gelijke hoogte. Joni Miguel Mateus bereikte Wesley Schouten die voor de 1-1 zorgde. Beide teams hoopten op een strafschop na het neerhalen van een speler, maar in beide gevallen wilde de arbiter van niets weten. Vlak voor de rust was opnieuw Laghmari trefzeker en ging DSHC met een 1-2 stand aan de thee.

In de 62e minuut kwam DHSC op 1-3. Badreddine Agharbi bediende Laghmari die de bal in de touwen werkte. Twee minuten later schoot Rayvano van Alphen via de lat de 2-3 binnen. SVH kreeg de smaak te pakken en kwam zelfs langszij nadat een vrije trap van Mateus door Rubens Oliveira werd binnen gewerkt. In de slotminuten grepen de bezoekers toch nog de winst. Badreddine Agharbi schoot een bal van Jordy Stins achter de Haagse keeper: 3-4.