Nacompetitie 4e Divisie/1e klasse: Wippolder houdt kans op promotie levend

Vierde Divisionist WNC was zaterdagmiddag te gast bij het Delftse Wippolder. De formatie uit Gelderland deed een poging om een plek in de Vierde Divisie te behouden en de Delftenaren doen een poging om net als vorig jaar wederom een stap door te zetten.

Foto’s: Wouter Dill

Het was vooraf niet vanzelfsprekend dat WNC de lakens uit zou gaan delen. De ploeg verloor de laatste zes wedstrijden in de competitie waar Wippolder juist een geweldig resultaat neerzette door de tweede plek te bemachtigen en de derde periodetitel binnen te slepen.

In het begin van de wedstrijd werd direct duidelijk dat WNC over een aantal vaardige spelers beschikt en aanvallend kwaliteit in huis heeft. Wippolder zat overal kort op en wist daarnaast in het eerste kwartier ook direct twee keer doel te treffen. In de negende minuut belandde de corner van Ricardo van Heyst bij Daley Uythof. De aanvaller soleerde en schoof de bal hard onder de doelman van WNC door: 1-0.

Kort na de openingstreffer kon Wippolder nog een keer juichen en leek het een gemakkelijke wedstrijd te gaan worden. Jordy Krassenburg leverde een mooie voorzet af op de doorgelopen Lorenzo Dijksman. De sterke aanvaller aarzelde niet en maakte koelbloedig de 2-0.

Het publiek ging ervoor zitten en de bezoekers wisten even niet waar ze het zoeken moesten. Na ruim een half uur spelen kreeg WNC meer grip op de wedstrijd en Wippolder liet de gasten komen. Wippolder dacht de eerste helft uit te kunnen spelen met een comfortabele voorsprong, maar niets was minder waar. In de 40e minuut kon Kay van den Boogaard met een boogbal de 1-2 maken en nog geen drie minuten later mocht WNC aanleggen voor een strafschop. Mirel Ibrahimovic bleef koel en maakte er op slag van rust weer een wedstrijd van. Met deze 2-2 konden de spelers aan de thee en kon het publiek zich gaan opmaken voor een spannende tweede helft.

De ingevallen Berto de Vree deed waar hij voor ingebracht werd. Zijn actie op rechts maakte hij af met een puike voorzet op de mee opgekomen aanvallers. Het was wederom Lorenzo Dijksman die alleen voor de keeper verscheen en hard en tegendraads de 3-2 inkopte. WNC moest komen maar kon voorin geen potten breken. Na de 3-2 kon Wippolder zelfs verder uitlopen, maar een schot van Daley Uythof verdween op de lat en een poging van Quinten Hellemons ging voorlangs.

Het laatste kwartier probeerde WNC met man en macht om de gelijkmaker te forceren. De diverse pogingen strandden echter en doelman Dion de Jong kon een aantal keren goed ‘plukken’.  Na 96 minuten klonk het laatste fluitsignaal en kon er wederom een feestje worden gevierd in de kleedkamer van Wippolder. WNC degradeert door dit verlies naar de eerste klasse en Wippolder mag zich opmaken voor de derde ronde in deze nacompetitie voor promotie naar de Vierde Divisie. RVVH uit Ridderkerk zal de volgende horde zijn voor de equipe van de trainers Moen, Tarantino en Herbert.