Warming-up nacompetitie 3e/4e klasse: Regionale derby lonkt voor Te Werve  

Nog één hindernis wacht Te Werve voordat het zich verzekerd weet van een finaleplek in de nacompetitie 3e klasse/4e klasse. In Zwammerdam dient zaterdag in het tweede nacompetitieduel van de in 4B als tweede geëindigde gelijknamige thuisploeg, in de volksmond Damme genoemd, te worden afgerekend.

Tekst: Peter Petit

Bij winst van Te Werve wacht een groot-Haagse derby tegen de winnaar van het duel sv Houtwijk-BMT. Een finale waar menig Haagse voetbalsupporter nu al likkebaardend naar uit zal kijken. Maar dan moeten de volgelingen van hoofdtrainer Huib van Oostrom Soede (foto) zaterdag wel de bal tussen de twee palen van de tegenstander weten te schieten. En laat dat nu het afgelopen seizoen het zwakke punt van de Rijswijkers zijn geweest.

Volwassen

Huib van Oostrom Soede: ,,Het probleem dit seizoen was elke week weer dat we zoveel kansen onbenut lieten. Ook zaterdag tegen Rohda’76 hadden we gewoon, zes, zeven doelpunten moeten maken. Ik beschik in mijn selectie niet over spelers die het verschil kunnen maken, niet volwassen genoeg zijn. Op basis van kwaliteit denk ik wel dat we verdiend van Rohda’76 hebben gewonnen, dus je zult mij niet horen zeuren.”

Rust

,,Ik beschik over een jong team dat alleen maar wil voetballen, pingelen en lopen, maar echt zakelijk voetballen is vaak een probleem bij hen:, gaat Van Oostrom Soede verder. ,,Voor mij ook, want ik wil de combinatie mooi en zakelijk voetbal zien. Maar we hebben het toch weer gered, als we elke week zo gevoetbald hadden als tegen Rohda’76 hadden wij hier nu niet gestaan. Achterin staat het bij ons nu redelijk goed en gelukkig heb ik weer de beschikking over mijn zoon Kaz en over Victor Sanchez Gomez. Nog geen wet van Meden en Perzen dat we nu gaan winnen, maar het geeft wel wat meer rust aan de bal. Zwammerdam heb ik nog niet zien spelen, maar ik heb een analyse gekregen van een collega-trainer uit hun poule. Moet een goede ploeg zijn. Nou ze moeten maar laten zien hoe goed ze zijn, als ze zo goed zijn zoals gezegd wordt, waren ze wel kampioen in hun poule geworden, toch? Tegen Rohda ’76 zat de assistent-trainer op de tribune om ons te analyseren, nou ze doen maar, zaterdag stel ik toch weer andere spelers op.”

Lees verder