Haagse Voetbalhistorie Toernooi 2023: wederom feest der herkenning

Het was zaterdag weer gezellig druk op het complex van VUC. Logisch het was weer de dag van de Haagse Voetbalhistorie, waarop bekende en minder bekende voetballers van clubs die niet meer bestaan hun balletje trapten of gewoon langskwamen.

Tekst: Ton Beije      |     Foto’s: Aad van der Knaap

Organisator Rob pronk kreeg op het laatste moment toch weer te maken met afvallers. Het kon de pret niet drukken, het kwam met het toernooi best weer goed. Bij het eerste duel van de dag was er direct een ‘kippenvelmoment’. GS Azzurri speelde tegen GDCPH. De Italiaanse ploeg maakte van de gelegenheid gebruik om de enkele maanden geleden overleden ex-voorzitter en speler Gianni Lucerna te herdenken.

Het toernooi begon om half twee en de weergoden werkten ook mee. In de ochtend regen, maar Rob Pronk had vooraf al gemeld ‘bij VUC schijnt altijd de zon’. En hij kreeg gelijk bij aanvang van het toernooi, wedstrijdjes van zeven tegen zeven. Haaglanden Voetbal wist diverse ‘oude bekenden’ te strikken voor komend seizoen voor een aflevering van ‘Oude Glorie aan tafel’. Helaas wisten wij niet eenieder te bereiken, maar zelf aanmelden kan natuurlijk ook. Onze fotograaf Aad van der Knaap was natuurlijk weer van de partij en zorgde voor de fantastische fotoreportage op deze site.

Lees verder