Voorburgse doelman Rody de Boer moet bij Roda JC strijd aangaan met tweede doelman Heracles

Rody de Boer (foto), doelman van Roda JC met een ADO Den Haag-verleden, moet dit seizoen de concurrentie onder de lat aangaan met Koen Bucker (27), afgelopen seizoen tweede keeper bij het naar de Eredivisie gepromoveerde Heracles Almelo.

Tekst: Peter Petit

De boomlange, uit Zaandam afkomstige Bucker, is door de kompelclub uit Kerkrade gehaald als eerste doelman en tekent vandaag een contract voor twee jaar, zo laat streekomroep ZO-nieuws weten. De Boer (25) kende vrijdagavond een prima competitiestart tegen Helmond Sport (4-1 winst), desondanks ziet de technische staf van Roda JC meer in de uitvoerig door hen bekeken en beoordeelde Bucker.

Elders

Eerder liet Roda De Boer al weten dat er dit seizoen geen toekomst meer voor hem is als eerste sluitpost in het Parkstad Stadion. Intern gaat men er bij Roda JC dan ook van uit dat De Boer vanwege te weinig toekomstperspectief zijn heil elders zal zoeken. De in Voorburg geboren De Boer begon met voetballen bij Forum Sport en doorliep vervolgens de jeugd van ADO Den Haag, om van 2014-2017 derde en vierde keeper van de selectie te worden bij de club waarvoor hij nooit in het eerste debuteerde. Na periodes bij Telstar, AZ, Jong AZ en De Graafschap belandde hij in 2021 bij Roda JC.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder