Eerste klasse: VELO en Voorschoten’97 houden elkaar in balans

Beide teams zochten in de eerste 45 minuten naar elkaars zwakke plekken, maar die werden niet echt gevonden, waardoor doelpunten uitbleven. Ook in de tweede helft weliswaar een veldoverwicht van de gastheren, maar ondanks enkele doelkansen aan beide kanten werd er niet gescoord en nam VELO een punt mee naar Wateringen.

Tekst: Louis de Letter        |    Foto’s: Theo Verbreaken

Voorschoten’97 probeerde in de beginfase de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar creëerde weinig tot geen echte doelkansen. VELO zocht met enkele counters de aanval maar Rick Das zag zijn inzet, op een assist van Abdelhak Bojaada, geblokt en bij een voorzet van Abdelhak Bojaada was er niemand voor het doel om het laatste beslissende tikje te geven. Zo bleef het dubbelblank bij het rustsignaal.

In de tweede helft nam Voorschoten’97 het initiatief en zette VELO meer onder druk. Gelukkig voor VELO stond het vizier niet op scherp. Een eerste inzet van Loyd van der Wilden werd tot corner verwerkt door Mart Dubbeld en bij een tweede doelpoging was VELO-doelman Deniz Pamuk de reddende engel. De bezoekers zochten met enkele counters de aanval, maar waren ook niet succesvol. Na een combinatie tussen Aimen Said en Joey Kouters, beiden ingevallen voor respectievelijk Abel Dries en Abdelhak Bojaada, zag Lars de Jong zijn schot over het doel gaan. De anders zo trefzekere Thom Wijnalda van Voorschoten’97 zag zijn inzet door doelman Deniz Pamuk omgezet worden in een corner en uit een vrije trap van Loyd van der Wilden strandde de bal in de VELO-muur en in de rebound verdween zijn inzet naast het doel.

VELO loerde met enkele counters op de openingstreffer, maar Dominique Ariës wachtte te lang met een voorzet om Aimen Said in een kansrijke positie voor het doel te zetten. Storm Verheijen, ingevallen voor Dominique Ariës, zag zijn schot gestopt door Voorschoten’97-doelman Wesley Storm, die met trainer Jeffrey Frijters is overgekomen van SVC’08. In de slotfase, met Sietse Fidom voor Vince van Egmond, voerde Voorschoten’97 de druk nog meer op, maar bij doelpogingen van Aymen el Mansour en Martijn Hogenboom bleef de VELO-defensie overeind en als laatste wist doelman Deniz Pamuk met fraaie reddingen zijn doel schoon te houden.

Zo bleef deze wedstrijd zonder doelpunten en na de vele extra minuten konden beide teams, na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Meeuwenoord, toch wel leven met deze remise. Helaas werd de overigens sportieve wedstrijd ontsierd door maar liefst elf (soms onnodige) gele kaarten waarvan negen voor VELO. De kas van de KNVB is hiermee weer aardig gespekt.

Aanstaande zaterdag de eerste thuiswedstrijd voor VELO met Forum Sport als tegenstander, dat met 3-0 een ruime overwinning pakte op sv Nootdorp.