1C: Valken’68 slaat in slotfase hard toe bij Voorschoten’97

Voorschoten’97 nam op het eigen sportpark Adegeest nog wel de leiding tegen Valken’68, maar de bezoekers sloegen in de tweede helft genadeloos toe in de slotfase en vertrokken huiswaarts met een 1-3 overwinning en drie belangrijke punten op zak.

Tekst: Ton Beije

In het eerste kwartier was het vooral een kwestie van aftasten van beide kanten. Veel krachtsverschil was er niet en ook waren er geen kansen voor beide doelen. Halverwege het eerste bedrijf kreeg Voorschoten’97 een uitgelezen kans om de score te openen. Guy Smith werd binnen de zestien gevloerd en Thom Wijnalda mocht vanaf elf meter een penalty nemen. De veel scorende speler van Voorschoten’97 schoot de bal echter op de lat.

Wijnalda

Tien minuten voor rust maakte Wijnalda zijn fout meer dan goed. Guy Smith legde de bal prima terug, waarna Wijnalda de Valken’68-doelman geen schijn van kans gaf: 1-0. Valken’68 zag echter wel kans om op gelijke hoogte te komen via Bas Roorda: 1-1. In de eerste tien minuten na de pauze probeerde Voorschoten’97 wederom op voorsprong te komen, maar inzetten van Wijnalda en Smith hadden niet het gewenste resultaat. Toch deden de beide teams op sportpark Adegeest niet veel voor elkaar onder. Met nog een kwartier te spelen, kon het duel dan ook nog alle kanten op.

Venijn

Het venijn zat duidelijk in de staart. Nadat Valken’68 tien minuten voor tijd nog een enorme kans had verprutst (bal over), was het vijf minuten voor tijd wel raak voor de bezoekers. Invaller Dunke Lagerberg (foto) (ex-Blauw Zwart) scoorde na een hoekschop de 1-2. In die paar minuten wist Voorschoten’97 de schade niet meer te herstellen en maakte Valken’68 het karwei helemaal af met een treffer van Nick Guijt: 1-3.