Zaalvoetbal: Mannen zvv Den Haag flink onderuit, ook verlies voor Stompwijk’92 en FC Westland 2

zvv Den Haag kon in de eerste divisie niet verrassen tegen de nieuwe koploper ZVG Cagemax. In de Topklasse leverde Multicult met een compleet team wel knap werk af door de nummer twee van de ranglijst, Futsal Rotterdam 2, te verslaan.

Tekst: Alex Pronk

1e divisie B

ZVG Cagemax – zvv Den Haag

In Gorinchemse sporthal Oosterbliek kon zvv Den Haag niet voor een verrassing zorgen tegen de nieuwe koploper ZVG Cagemax. De mannen van coach Jeroen Blommaert werden van het kasje naar de muur gestuurd en verloren met dikke cijfers: 15-4. Scheidsrechtersduo Kevin Vellekoop en Jeroen Sins zagen Nawal Boutkabout (2x), Achraf El Ghalbzouri (zijn eerste dit seizoen) en Djamel Boerstra scoren. De eerstvolgende wedstrijd voor zvv Den Haag staat op 19 januari gepland tegen nummer laatst OACN Boys uit Spijkenisse. Opmerkelijk is dat, hoewel OACN Boys ondertussen al twee wedstrijden achter staat, zij hun eerste thuiswedstrijd pas op vrijdag 1 maart spelen. Tot die tijd speelt het alleen maar uitduels of is het team vrij.

Topklasse B

Deltasport – Stompwijk’92

In de Schiedamse sporthal Margriet verloor Stompwijk’92 haar tweede wedstrijd van dit seizoen van Deltasport met 6–2. Doelpuntenmakers bij het gehavende Stompwijk’92 waren Stijn van Leeuwen en Nick van den Bosch. Promovendus Deltasport heeft in haar tien gespeelde duels geen punt verloren, dat belooft wat voor het rest van het seizoen.

Lugdunum – FC Westland 2

FC Westland 2 liet zich verrassen door laagvlieger Lugdunum: 4-1. Namens de bezoekers scoorde Anouar Attal Haoui het enige doelpunt. FC Westland 2 lijkt nu de titelaspiraties wel te kunnen vergeten.

ASW – Stanga

Het zit Stanga dit seizoen niet mee. Nu ging de ploeg in Waddinxveen tegen ASW onderuit met 5-2. Jeffrey Ramkisoen verzorgde nog wel het openingsdoelpunt, maar daarna was ASW vijfmaal succesvol, waarvan vier treffers in de eerste helft. In de laatste minuten van de wedstrijd schoot wederom Jeffrey Ramkisoen de tweede van Staga binnen.

Berkel – Zuid West DH

In Sporthal Vermeulen in Berkel en Rodenrijs had gastheer Berkel geen kind aan Zuid West DH. Scheidsrechter Mukesh Bhondoekhan en zijn secretaris Hans Visser, weer terug bij de KNVB, zagen Berkel op 3-0 komen door doelpunten van Bart van den Dool (2x) en Freek van der Velden, wat ook de ruststand betekende. De tweede helft wist Nick van der Reijden in de eerste minuut namens Zuid West DH te scoren: 3-1. Berkel liet zich niet van de wijs brengen en liep via twee doelpunten van Vincent Hoogervorst en Roy Visser (1x) uit naar 6-1. Twee minuten voor tijd liet Mohammed Maatoug Berkel-doelman Steven Kunnen voor de tweede maal de bal uit zijn doel halen: 6–2.

LFC – Tutor

Nadat LFC op een 2-0 voorsprong was gekomen mikte Ingmar Boshuizen, na voorzetten van Amran Ameen, tweemaal raak voor Tutor: 2–2. De ploeg van de Haagse coach Naim el Yousfi (LFC) verdubbelde de score naar 4–2, maar kreeg via een schot van Kenji Flores toch nog een doelpuntje tegen, waardoor de uitslag 4-3 werd.

Futsal Rotterdam 2 – Multicult

Multicult, dat de afgelopen twee wedstrijden niet kon winnen, had dit keer met een volledige selectie tot haar beschikking. Arda Hoşgül, de aanvoerder, was ook weer terug en dat zorgde ervoor dat er meer voetbal in de ploeg kwam en er ook meer kansen voor Multicult ontstonden. Multicult begon heel sterk aan de wedstrijd, waardoor Futsal Rotterdam 2 het vanaf de eerste minuut niet kon bijbenen. Futsal Rotterdam probeerde kansjes te creëren door op de counter te spelen, wat de meeste clubs in deze Topklasse ook doen. Het doelpunt van Multicult kwam op naam van Yusuf Yildiz op aangeven van Arda Hoşgül: 0-1. Daarna werd het spel wat agressiever en beide teams kregen het af en toe met elkaar aan de stok, waarbij de scheidsrechter tweemaal geel moest tonen aan Multicult.  Futsal Rotterdam zag daar haar voordeel in en maakte de 1-1 en de 1-2. Multicult kreeg in de rust aanwijzingen van coach Basri Güçlü, maar toch bleef het in het tweede bedrijf in het begin moeizaam gaan. Pas tien minuten voor tijd maakte Multicult de 2-2 via Ayoub Loukili en snel daarna maakte het ook de 3-2 door weer Ayoub Loukili, die een weergaloze wedstrijd speelde. Twee minuten voor tijd maakte Bilal EL Gholabzouri de 4-2 na een snelle combinatie met Arda Hoşgül.

Vrouwen Eredivisie

zvv Den Haag vr. – FC Marlène vr.

In sporthal Hoge Veld in Den Haag verloor het vrouwenteam van coach René Havermans van zvv Den Haag nipt van koploper FC Marlène met 1–3. Klik HIER voor een verslag van Ulis van Maanen.